- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Upozorenja iz Pentagona: Rizik konflikta sa Rusijom i Kinom je sve veći

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteGeneral Mark Mili
General Mark Mili - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
Pratite nas
Rizik međunarodnog konflikta uz učešće veliki država je u porastu, upozorio je predsednik združenog štaba američke vojske, general Mark Mili u obraćanju pred maturantima vojne akademije „Vest point“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U svetu u kojem živite postoji mogućnost ozbiljnog međunarodnog konflikta u kojem bi učestvovale velike države. Ta mogućnost se ne snižava, već je u porastu“, rekao je Mili i dodao da pod velikim državama podrazumeva Rusiju i Kinu.

„Trenutno imamo posla sa dve velike države, a to su Rusija i Kina, i svaka od njih ima snažan vojni potencijal i obe zemlje nastoje da promene aktuelna pravila zasnovana na aktuelnom svetskom poretku“, dodao je on.

Prethodno se Mili založio za to da se u Evropi, u zemljama istočnog krila NATO-a, izgrade stalne baze ili makar da budu opremljene rotirajućim osobljem upravo zbog rastuće verovatnoće ozbiljnijeg sukoba velikih država.
Rotacija „ekspedicionih snaga“ u takvim bazama omogućiće, prema njegovim rečima, da se novac ne troši na izgradnju infrastrukture za porodice vojnih lica, uključujući stambene objekte ili škole.
Mili je dodao da mnogi evropski saveznici SAD, uključujući Poljsku i Rumuniju „žarko žele“ da grade i finansiraju stalne baze.
Vojnik sa zastavom NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
RUSIJA
SAD: U Istočnoj Evropi potrebne stalne baze; Svet u opasnosti od značajnog sukoba velikih država
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala