- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda stala uz Srbina: „Ne zviždite Novaku, ne dolazite ako vam se ne sviđa“

© AFP 2023 / MARTIN BUREAUNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Legendarni teniski stručnjak Patrik Muratoglu poručio je navijačima koji planiraju da zvižde Novaku Đokoviću u četvrtfinalu Rolan Garosa u dvoboju sa Rafaelom Nadalom (20.45) da ne dolaze na stadion.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Svetski broj jedan Novak Đoković doživeo je u Parizu ove godine neprijatnost da mu publika zviždi.
Svakako da to nije zaslužio veliki šampion, ali će po svemu sudeći to doživeti i u četvrtfinalu Rolan Garosa, s obzirom na to da se očekuje da veliki broj navijača bude uz Rafaela Nadala.
U meču osmine finala sa Argentincem Dijegom Švarcmanom Novak je u nekoliko navrata naspram sebe imao i publiku koja mu je zvidžala. Izostao je na kraju njegov pozdrav i slanje energije ka tribina, a sve zbog takvog ponašanja nekolicine.
Muratoglu je pred teniski klasik broj 59 u potpunosti stao uz Srbina i poručio publici da Đoković ne zaslužuje zvižduke, već aplauz i poštovanje.

„Nema smisla da bilo ko zviždi Đokoviću.Ako se nekome ne sviđa, ne mora da dolazi da ga gleda. Svako ima pravo na izbor. Ali kada dođeš da gledaš meč, onda moraš da ceniš ovakve izuzetne sportiste, spektakl koji priređuju i tako ih ohrabriš. To je minimum“, poručio je Francuz, inače bivši trener Amerikanke Serene Vilijams.

I ubo je pravo u metu poznati teniski stručnjak. Ostaje da se vidi kako će se publika u Parizu ophoditi prema prvom reketu sveta koji će preko kralja šljake Rafaela Nadala večeras od 20.45 pokušati da se domogne polufinala, na putu da ga kasnije stigne po broju osvojenih Grend slem trofeja.
Podsetimo, Španac ima 21 Grend slem trofej, a Novak Đoković 20.
Novak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
SPORT
Španac se žali zbog Nadala – Đoković objasnio kako funkcionišu stvari
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
SPORT
Rumunka je napravila skandal, a Amerikanac digao glas: „Zamislite da je to uradio Novak...“ /video/
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
SPORT
Potpuni šok u Parizu – Čilić eliminisao Medvedeva!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala