- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Uživajte u sudaru titana – neće ih biti još mnogo

© AFP 2023 / ANNE-CHRISTINE POUJOULATNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Novak Đoković i Rafael Nadal od 20 sati i 45 minuta igraju četvrtfinale Rolan Garosa koje se čekalo. Generalna poruka teniskih zaljubljenika je da se uživa maksimalno u sudaru titana, jer je pitanje koliko će još ovakvih duela biti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nema sumnje da je ovo istorijski duel, ukupno 59. u nizu dvojice legendi belog sporta. U pitanju je najveće rivalstvo u istoriji tenisa.
Dovoljno je reći da je bivši teniser Tim Henman nazvao ovaj duel „najvažnijim u poslednjih 10 godina“.
Đoković vodi u međusobnim susretima sa 30:28, a dobio je i poslednji duel koji su igrali prošle godine u polufinalu. Kasnije je srpski teniser osvojio Rolan Garos trijumfom u finalu nad Stefanosom Cicipasom.
Ukoliko Nole ponovo slavi, biće korak bliži 21. Gren slem tituli čime bi se izjednačio upravo sa Nadalom na večnoj listi.
Bio je i onaj sudar Novaka i Federera na Vimbldonu 2019, ali posledice ovoga, kada je Rafa na 21 Gren slemu, a Đoković na 20, to je najvažniji duel u poslednjih 10 godina“, objasnio je Tim Heman.
Generalno se mnogo priča i o godinama koje ne štede ni Novaka i Rafu, govori se o tome koliko će njih dvojica još dugo igrati, a toga se dotakao i Mats Vilander.
Pitanje je koliko će dugo ovi momci nastaviti da igraju. Jednostavno je privilegija biti oko njih, imati svoje mesto i gledati ih“, rekao je Vilander.
S obzirom na ogromnu „kilometražu“ koju obojica poseduju, kao i na činjenicu da prvi Nadal ima mnogo problema sa povredama, jasno je da ovakvih epskih duela neće biti previše.
Postojala je i debata pred ovaj okršaj oko toga kada meč treba da bude na rasporedu, da li treba da igraju preko dana ili u večernjem terminu, a neki je generalni stav da to što se igra uveče malo više odgovara Đokoviću.
I reči Anrija Lekonta pokazuju magnitudu večerašnjeg duela iz Pariza.
Ovo je meč mutanata! Džinova! Ako moram da izaberem favorita, onda je to Đoković. Deluje mi nekako efikasnije. Ali ako je neko poseban da pravi čuda ovde, onda je to Rafa. Ako se meč produži, ne verujem da će mu odgovarati zbog stopala. Ovo je zaista meč koji ne smete da propustite. Možda i poslednji Nadalov ovde... Vidi se da mnogo pati. Ali kakav je to borac, gladijator, čovek! Ono što daje tenisu je impresivno“, rekao je Lekont.
Zato pred ovaj četvrtfinalni duel možemo slobodno da kažemo da će svi teniski zaljubljenici uživati, bez obzira na ishod.
Prenos meča možete pratiti večeras uz Sputnjik.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
SPORT
Vilanderova analiza: Očekujem šah partiju između Novaka i Rafe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala