- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vilanderova analiza: Očekujem šah partiju između Novaka i Rafe

© FILIPPO MONTEFORTENovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Novak Đoković i Rafael Nadal večeras od 20 časova i 45 minuta igraju meč četvrtfinala Rolan Garosa, a očekivanja pred duel pružio je bivši teniser Mats Vilander. I istakao je da pre očekuje partiju šaha, nego fizički obračun.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vilander misli da će se iskusni vukovi nadmudrivati sve do momenta kada jedan od njih ne bude stekao prednost, a da će u tom momentu onaj u potčinjenoj poziciji preuzeti inicijativu i probati da na fizički način, snažnim udarcima, uspe da preokrene situaciju.
„Ne očekujem čistu fizičku borbu. Pre očekujem partiju šaha gde će obojica probati da se stave u bolju poziciju. Početak fizičkog aspekta može samo da bude plan B, a uvešće ga onaj ko bude u zaostatku“, rekao je Vilander.
Nekadašnji švedski teniser, danas novinar, dodao je da ne očekuje da će sam termin imati neki veliki uticaj na konačni ishod.
Vilander se do sada često pokazao kao kritičar Novakove igre, ali i ponašanja van terena, ali pred ovaj četvrtfinalni susret ističe da je Novak u dobroj formi.
„Novak deluje neverovatno snažno. Odlučan je. Kreće se na vrhunski način, igra jako agresivno i često se odlučuje za drop-šotove u pravom momentu. Mislim da će Rafa imati pravog protivnika u Novaku koji je ekstremno motivisan“, rekao je Vilander.
Napravio je Vilander poređenje ovog duela sa prošlogodišnjim polufinalom.
„Neverovatno sam uzbuđen zbog ovog duela jer se sećam meča od prošle godine. Tada sam ga nazvao možda i najvažnijim duelom u istoriji tenisa jer je pobednik imao najveće šanse da dođe do 20. Gren slema“, rekao je Vilander.
Trenutno stanje na večnoj listi je takvo da Rafael Nadal ima 21 osvojen Gren slem, a prate ga Đoković i Rodžer Federer sa po 20.
Vilander je poentirao činjenicom da treba da budemo zahvalni za ovakav susret titana zato što je pitanje koliko će ih još biti na velikim turnirima.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
SPORT
Legenda stala uz Srbina: „Ne zviždite Novaku, ne dolazite ako vam se ne sviđa“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala