- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kevin de Brujne „otišao“ u trenere

© AP Photo / Nick PottsKevin de Brujne
Kevin de Brujne - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Fudbaler Mančester Sitija Kevin de Brujne od danas je vlasnik trenerske „A“ licence UEFA što bi mu omogućilo da radi u mlađim kategorijama ili da bude saradnik u strušnom štabu seniorskih ekipa.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Pored De Brujnea, spomenutu licencu dobio je još jedan belgijski fudbaler, DrisMertens koji je takođe pohađao trenerski kurs.
U ovom momentu obojica su u potpunosti fokusirani na igračke karijere, ali, već sada pametno razmišljaju o tome čime bi voleli da se bave kada okače kopačke o klin.
Njima dvojici društvo u dobijanju licenci pravili su Aksel Vitsel, Juri Tilemans, Gijom Žil, Kristijan Kabasele i Sebastijen Pokonjoli.
„A“ licenca omogućava trenerima da rade u mlađim kategorijama ili da budu saradnici u stručnom štabu seniorskih ekipa, a da bi samostalno vodili tim potrebno je zvanje „PRO“ licence.
Ustaljena je praksa da aktivni fudbaleri ne mogu da upišu kurs za sticanje B ili A licence, ali je u ovom slučaju napravljen izuzetak.
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
SPORT
Pokorio je Evropu i poručio: „Stisnuću zube, za Srbiju nema umora“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala