- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pokorio je Evropu i poručio: „Stisnuću zube, za Srbiju nema umora“

© Sputnik / Radoje PantovićFilip Kostić
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Za reprezentativce Srbije reč umor ne postoji, a najbolji i najsvežiji primer svakako je Filip Kostić koji je sa Ajntrahtom osvojio Ligu Evrope i stavio se na raspolaganju selektoru Draganu Stojkoviću za utakmice Lige nacije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nema odmora u savremenom fudbalu. Čak četiri utakmice za svega deset dana odigraće Piksijevi Orlovi, a Filip Kostić i Saša Lukić standardni reprezentativci poručuju iz Stare Pazove da nema umora kada je Srbija u pitanju.
„Stisnuću zube i pružiti maksimum u naredne četiri utakmice, a onda idem na zasluženi odmor“, izjavio je srpski fudbaler Filip Kostić uoči starta Lige nacija.
Srbija na startu Lige nacija u četvrtak od 20.45 dočekuje Norvešku, tri dana kasnije na stadionu „Rajko Mitić“ sledi duel sa Slovenijom, a potom dva gostovanja – u Stokholmu protiv Švedske 9. juna i u Ljubljani sa Slovenijom 12. juna.
„Ovo je dobra prilika da još više uigramo sve linije tima i da selektor pronađe idealnih 11 za mečeve na Svetskom prvenstvu protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske. Norvešku poznajemo iz onog baraža za Evropsko prvenstvo, znamo šta su im mane i vrline, neće nam biti nimalo lako. Jedno je sigurno, Srbija neće odustati od napadačkog fudbala, a moj glavni zadatak biće da 'hranim' loptama naše najisturenije igrače“, rekao je Kostić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi i dodao:
„Dopada mi se ta uloga jer i u klubu igramo u sličnoj formaciji. Ovo je bila moja najuspešnija sezona u karijeri, jako teška i naporna, ali se isplatilo“.
Kostić je sa nemačkim Ajntrahtom osvojio Ligu Evrope i izabran je za najboljeg igrača pomenutog takmičenja.
„Uz adekvatan rad i dobru atmosferu, rezultat dođe sam po sebi. Bio sam u Kragujevcu i pratio utakmicu Radničkog u baražu za Superligu, volim taj klub jer mi je mnogo pružio na početku karijere. Nisam zadovoljan kako su odigrali, ali je najvažnije da su ostali u elitnom rangu. Što se tiče raspoloženja javnosti, oseća se da smo igrama i kvalifikacijama i plasmanom na Svetsko prvenstvo vratili veru u srpsku reprezentaciju. Publika je jako važan faktor u borbi za bodove i pozivam ih da nas podrže u mečevima protiv Norveške i Slovenije“, poručio je Kostić.
Fantastičnu sezonu imao je i Saša Lukić, jedan od najboljih fudbalera Torina.
„Jedva smo čekali da se okupimo, pošto u poslednjih godinu dana vlada sjajna atmosfera u reprezentaciji svima nam je zadovoljstvo da nosimo dres sa državnim grbom. Liga nacija je ozbiljno takmičenje i idemo na prvo mesto. Srbija mora da postavlja sebi visoke ciljeve i da pokazuje što lepši fudbal. Daćemo sve od sebe da odigramo što bolje. Norveška je ozbiljna reprezentacija, pobedili smo ih na njihovom terenu u baražu za Evropsko prvenstvo, imaju sjajne pojedince o kojima ne treba trošiti reci. Ipak, sve zavisi od nas, mi se pitamo šta će biti na terenu, kao što je bilo i tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Moramo da se fokusiramo na ovo što nas očekuje u Ligi nacija i da nastavimo da gradimo pozitivnu atmosferu unutar i oko reprezentacije. Ova generacija je svesna da može da napravi nešto veliko u Kataru”, poručio je Lukić", zaključio je Lukić.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
SPORT
Piksi za Sputnjik: Srpski dečaci su mali heroji!
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
SPORT
Piksi rešio „misteriju Vlahović“ i poručio: Hoćemo prvo mesto u Ligi nacija
Orlići - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
SPORT
Prokletstvo se ponovilo posle 24 godine – ponovo Mijatović, ponovo prečka i Holanđani
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala