- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi rešio „misteriju Vlahović“ i poručio: Hoćemo prvo mesto u Ligi nacija

© Sputnik / Lola ĐorđevićDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, održao je konferenciju za medije u Kući fudbala u Staroj Pazovi, gde je pričao o početku Lige nacija i mečevima za Norveškom (2. jun), Slovenijom (5. jun). Piksi je takođe otkrio zbog čega je srpski golgeter Dušan Vlahović ponovo otpao sa spiska, na kojem ga nema otkako je prešao u Juventus.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Dragan Stojković Piksi objasnio je na konferenciji da Dušan Vlahović nije sa reprezentacijom zbog bolova u delu prepona, dok je komentarisao i poziv igrača iz Superlige.
Konkretnije situacija oko Vlahovića, nije ga bilo ni u martu, otkad je igrač Juventusa nije igrao za reprezentaciju?
- Izgleda da je trebalo da ostane u Fiorentini da bi nastavio da igra za reprezentaciju. Ovako je otišao u Juventus i nema ga. Duži period igra sa bolovima, radi se o preponskom delu. Ima problem sa preponama. Bili su naši doktori u kontaktu sa Juventusom, znamo tačno o čemu se radi. Upravo iz tog razloga neće biti sa nama. Samo zbog bolova u preponskom delu nije sa nama.
Dragan Stojković Piksi pred utakmicu sa Portugalijom - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
SPORT
Srbija bez Vlahovića u Ligi nacija, Piksi pozvao zvezdaša među Orlove
Shvataju li igrači da je ovo početak priprema za Svetsko prvenstvo? Da li ste kao igrač ili trener imali četiri utakmice u deset dana?
- Igrači, a i mi ovu Ligu nacija shvatamo kao jedno novo takmičenje, vrlo važno. Može da donese neki benefit. Naravno, ono o čemu razmišljamo je da zauzmemo prvo mesto u grupi. Učinićemo sve da dođemo do njega. Vreme nekog slavlje i vreme nekog lepog osećaja je prošlo. Prošao je taj novembar, taj Lisabon. Okrećemo drugu stranicu, da što spremniji i što kvalitetniji dočekamo ovo takmičenje jer je u pitanju, ono nosi taj takmičarski duh. Svaka pobeda se vrednuje, to je ono o čemu razmišljamo. Ja lično, nikada nisam ima u 10 dana da odigramo četiri utakmice. Ali moramo da se povinujemo programu koji je napravljen. Ali nema prostora za alibi. Kako svima tako i nama. Moramo biti pametni, da verujemo u sebe.
Kako će Srbija pristupiti Ligi nacija zbog umora reprezentativaca i velikog broja mečeva, iscrpljujuće sezone?
- Što se tiče fizičke spremnosti učinićemo sve da naš tim bude dovoljno pripremljen dobro. Da ove četiri utakmice u ovom ciklusu odigraju najbolje što mogu. Dosta njih je treniralo ovde u Pazovi, imali su aktivnosti, mislim da nema mesta za neku zabrinutost što se toga tiče. Mislim da će biti dobro motivisani, vrlo važno takmičenje tako ga i smatramo. Zasićenost, ta reč ne treba da postoji, to su sve profesionalci. Moraju da razmišljaju da daju svoj maksimum.
Po kojem kriterijumu ćete praviti ekipu?
- Ekipu ćemo praviti prema nama, nas protivnik ne zanima toliko koliko razmišljamo o sebi. Imam pun respekt prema svim igračima. Oni to znaju. Što se mene tiče, oni su svi spremni, nebitno je ko će igrati, ko će biti na klupi. Imam apsolutno poverenje u sve igrače, kvalitet, psihu, motivisanost. Tu problema neće biti.
Da li to onda znači poruka navijačima da će gledati ofanzivnu Srbiju?
- Gledaćete sigurno nas na najbolji mogući način. Ne vidim razloga da bi se bilo šta menjalo. Trudićemo se da budemo mi koji se pitaju na terenu. Nemam dilemu da će to biti tako. Uz naravno respekt protivnika. I Norveška i Slovenija i Švedska. Sve respektujemo, ali najviše sebe. Neće biti lako. Liga nacija je jedan izazov. A kada pričam da je to neko zagrevanje za Katar, znamo da je Katar za šest meseci. Kakvo crno zagrevanje, ovo je jedno takmičenje gde moraš biti dobar, kvalitetan da bi se nastavio jedan kontinuitet kakav želimo da imamo. Nije bitna jedna utakmica, bitna je svaka utakmica, stil fudbala koji želiš da pokažeš i da imaš rezultat.
Pozivi Erakoviću i Đorđu Jovanoviću, dosad niste zvali igrače iz Superlige, ne računajući turnerju u Japanu? Gledali ste finale Kupa Srbije?
- Znate šta, imali smo jedan veliki peh sa Spajićem. Meni je jako žao kada dođe do takvih stvari, to je deo karijere, deo fudbala. Deo posla. Reagovali smo odmah na način da smo na tim pozicijama, gde smatramo da treba da probamo neke nove snage, odlučili se da pozovemo Mašovića iz Bohuma i Erakovića iz Zvezde. Jedna dobra odluka jer i jedan i drugi pružaju partije koje zaslužuju pohvale.
© Sputnik / Lola ĐorđevićNemanja Jović i Strahinja Eraković
Nemanja Jović i Strahinja Eraković - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Nemanja Jović i Strahinja Eraković
Kada je reč o Erakoviću on već duži period igra na dobrom nivou. Vidite koliko je važno to pravilo bonus igrača. Da nema tog pravila mislim da bismo ga teško gledali u svom timu. On je jedan od mladih igrača, reprezentativac igra za U21. Svojim igrama i ponašanjem skrenuo pažnju da dođe do ovoga. I ovaj poslednja utakmica u finalu Kupa Srbije, nije to bila utakmica na kojoj sam odlučio, još ranije sam odlučio da on predstavlja budućnost za naš reprezentativni fudbal. Mora da nastavi da radi, da se dokazuje. Što se tiče naše lige, generalno su samo dva kluba dominantna. Kvalitet je takav kakav je, mislim da je daleko bolji nego što je bio. Smatram da razlika u bodovima, pogledajte ko je prvi, ko drugi, ko treći a ko četvrti, kada se pogleda govori o dominaciji dva kluba.
Nedavno ste prisustvovali finalu KUpa Srbije, da li ste zadovoljni, da li vas je pogodio transparent?
- Pa znate šta, to je bilo finale dva najveća naša kluba. Moramo da čuvamo i da volimo, to je ono što daje lepotu u jednoj zemlji, jednom prvenstvu. Finale nacionalnog kupa je samo po sebi svetinja. Ono što sam video je da se bore i jedni i drugi. Ali utakmicu kao utakmicu odlučio je Katai sa dva prelepa gola. Inspiracija, jedan talenat i to je to. Zaslužena pobeda, generalno ambijent odličan. Za ovo drugo nemam komentar.
Da li je bilo prostora da se pozove Aleksandar Katai?
© AP Photo / Darko VojinovicAleksandar Katai
Aleksandar Katai - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Aleksandar Katai
- Uvek ima prostora za bilo koga, čak i za njega. Opet ću reći on je odličan igrač, igra njegovog kluba zavisi od njega, pored Ivanića. On je pokazao svoj kvalitet. Kompoziciju tima u reprezentaciji već imamo, kvalitet igrača na poziciji na kojoj on igra mene potpuno zadovoljava. Mogli su svi da se uvere, momci koji su ovde na spisku. U kvalifikacijama za odlazak u Katar su svi pokazali jedan visok nivo igre.
Orlići - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
SPORT
Prokletstvo se ponovilo posle 24 godine – ponovo Mijatović, ponovo prečka i Holanđani
Srpski napadač Dejan Joveljić - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
SPORT
Stigao je iz Srbije i ispisao istoriju američkog fudbala /video/
Mladen Krstajić i Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
SPORT
Krstajić jasno poručio: Ne dolazim u Partizan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala