- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čekaju važna pitanja: Evroliga još nije diskutovala o učešću ruskih klubova

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaEvroliga – ilustracija
Evroliga – ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Jedan od važnijih igrača u Evroligi, generalni menadžer Olimpije Milano Hristos Stavropulos, govorio je o aktuelnim temama i otkrio da deoničari još nisu diskutovali o tome da li će ruski klubovi igrati sledeće sezone u najelitnijem takmičenju Starog kontinenta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Generalna su očekivanja da CSKA i ostali ruski timovi neće igrati sledeće sezone, ali Stavropulos je izneo podatak na videlo da se o tome još nije diskutovalo, samim tim ni odlučivalo.
Još ništa nije zvanično rešeno po tom pitanju.
Definitivno će biti vruće leto, mnogo je odluka koje treba da se donesu. A njih će doneti klubovi, deoničari Evrolige. Nema još odluke vezane za ruske timove. O tome se čak nije ni diskutovalo. Mislim da će do razgovora doći početkom sledećeg meseca“, rekao je Stavropulos.
Na sve to Stavropulos je dodao da će se razgovarati i o pitanju specijalnih pozivnica.
Veliko pitanje koje stoji u vazduhu je i odnos Evrolige i Fibe, odnosno šta može da se uradi a da se utakmice Evrolige i reprezentacija ne poklapaju. Odnosno da se usklade prozori.
Nismo razgovarali sa Fibom, ali rešenje mora da se pronađe, jer svi timovi imaju probleme zbog prozora. Ima previše utakmica, nešto mora da se uradi. Mislim da je u zajedničkom interesu da se pronađe rešenje jer bi to pomoglo ne samo timovima, već i evropskoj košarci generalno“, rekao je Stavropulos.
Postoje čak informacije da bi Evrokup mogao da ode pod okrilje Fibe, te da od narednih sezona daje čak šest timova za Evroligu, ali... Ništa se još zvanično ne zna.
Kao što je Stavropulos rekao, čeka nas vruće leto.
Lopta u obruču - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
SPORT
Osvojio je i Ameriku i Evropu, ali – zauvek će pamtiti Beograd i srpskog majstora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala