- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Osvojio je i Ameriku i Evropu, ali – zauvek će pamtiti Beograd i srpskog majstora

© Sputnik / Lola ĐorđevićLopta u obruču
Lopta u obruču - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
Pratite nas
Ilajdža Brajant je za dve uzastopne sezone uspeo da postane košarkaški prvak Amerike i Evrope, ali od svih utisaka izdvojio je momenat sa završnog takmičenja Evrolige u Beogradu i zagrljaj srpskog reprezentativca Vasilija Micića.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Brajant je prošle godine sa Milvokijem, predvođenim grčkom zvezdom Janisom Adetokumbom, osvojio titulu šampiona NBA lige, a ove je u Beogradu, kao član Efesa, na čelu sa Micićem, postao i prvak Evrope.
Brajant je bio sjajan u polufinalu protiv Olimpijakosa, u finalu sa Realom nije bio na svom nivou, ali tu je bio Micić da svojom briljantnom igrom dovede celu ekipu do druge uzastopne titule u Evropi.
Poslednji zvižduk sudija je značio veliko olakšanje za Brajanta, koji je otkrio i da je u hotelu u Beogradu, ispred ogledala, ponavljao jednu rečenicu.
„Veče pred utakmicu sam govorio sebi – bićeš šampion sutra, bićeš šampion. Kada sam čuo poslednji zvižduk, suze su eksplodirale. Plakao sam i plakao. Vasa Micić je došao do mene, zagrlio me i poljubio u obraz. Imao sam osećaj kao da sanjam“, istakao je Brajant.
On je iz Beograda poneo i poseban suvenir – loptu sa finala.
„To mi toliko znači, znam da nisam mnogo toga uradio u finalu, ali sam imao toliko emocija da sam poželeo da ponesem tu loptu kako bih sve zapamtio. Biće u mojoj kući da me podseti na sve emocije“, istakao je Brajant.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
SPORT
Vasilije koji „nema plan“ je Evropi pokvario sve planove
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala