- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Čavušoglu: Turska se neće pridruživati sankcijama protiv Rusije

© Sputnik / Lola ĐorđevićMevlut Čavušoglu
Mevlut Čavušoglu - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Turska se neće pridruživati sankcijama protiv Rusije, izjavio je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Sankcije protiv Rusije su pogodile i Tursku. Našu poziciju razumeju i ona se mora razumeti s obzirom na našu posredničku ulogu. Naš stav je jasan, mi se nećemo priključiti sankcijama i nećemo dozvoliti da se to radi preko nas“, rekao je Čavušoglu.
Šef turske diplomatije je rekao da Ankara planira da tokom posete ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrvova razmotri mogućnost otvaranja bezbednosnog koridora u Crnom moru za transport žitarica.
Planirano je da Lavrov poseti Tursku 8. juna, rekao je Čavušoglu i dodao da će šefa ruske diplomatije pratiti i vojna delegacija, koja će se sastati s kolegama iz turskog vojnog resora.
Mevlut Čavušoglu je, takođe, napomenuo da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski tokom telefonskog razgovora s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom izjavio da želi da se sastane s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
„Bukvalno juče tokom razgovora Zelenski je rekao da želi da se sastane s Putinom. Turska nastavlja da ulaže napore“, rekao je Čavušoglu.
Sastanak lidera EU u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
RUSIJA
Lideri EU postigli dogovor: Embargo na dve trećine uvoza ruske nafte
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala