- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ambasador SAD u UN: Amerika će slati Kijevu oružje za odbranu a ne za udare na Rusiju

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaZasedanje Saveta bezbednosti UN
Zasedanje Saveta bezbednosti UN - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Amerika će isporučivati oružje Ukrajini za odbranu na svojoj teritoriji, a ne za udare na Rusiju, rekla je ambasador SAD u UN Linda Tomas-Grinfild.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Od prvog dana smo jasno stavljali do znanja da ćemo snabdevati Ukrajinu naoružanjem za odbranu od ruske agresije, za zaštitu unutar granica. Ne isporučujemo oružje koje Ukrajincima omogućava da napadaju Rusiju sa svoje teritorije. Predsednik Džozef Bajden je jasno rekao da nemamo nameru da bude učesnik u tom ratu ali ćemo podržavati napore Ukrajine u cilju zaštite suvereniteta i teritorijalne celovitosti“, rekla je Tomas-Grinfild novinarima na kraju jednomesečnog predsedavanja Amerike Savetom bezbednosti UN.

Upitana šta misli o predlogu za rešavanje ukrajinske krize koji je, prema navodima italijanske „Republike“, šef italijanske diplomatije Luiđi di Majo predao UN i G7, ona je odgovorila da Vašington podržava sve napore sa bilo koje strane u cilju mirnog rešenja u interesu ukrajinskog naroda i koje bi ukrajinski narod prihvatio.
Dodala je da zna za taj predlog,a li da ga nije videla.
Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
RUSIJA
Pentagon: Želimo da oslabimo Rusiju toliko da više nikoga ne može da napadne kao Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala