- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zarobljeni ukrajinski komandant ispričao kako su izgledali poslednji dani opsade „Azovstalja“

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaMetalurški kombinat "Azovstalj" u Marijupolju
Metalurški kombinat Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Zarobljeni bivši komandant 36. brigade ukrajinskih marinaca Sergej Volinski, poznat po nadimku Volina, ispričao je da su tokom poslednjih dana opsade fabrike „Azovstalj“ vojnici Oružanih snaga Ukrajine i militanti ekstremističkih bataljona bili u teškoj situaciji, jer nije bilo municije, vode i lekova, prenosi televizija „Zvezda“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ostalo je malo municije, bilo je poteškoća sa vodom i hranom, opremom. Borbeni duh vojnika bio je loš, bilo je mnogo ranjenih i poginulih. Rusija je bila nadmoćnija u avijaciji, artiljeriji, oklopnim vozilima, tenkovima, ljudstvu. Bili smo potpuno opkoljeni, u tome je bio problem“, rekao je Volinski.
Sergej Volinski je postao poznat nakon što je pokušao da stupi u kontakt sa svetskim liderima direktno iz podzemlja „Azovstalja“.
Podsetimo, 20. maja je završena operacija potpunog oslobađanja „Azovstalja“ i Marijupolja od ukrajinskih ekstremista i vojnika. Ukupno se predalo 2.439 ekstremista i ukrajinskih vojnika koji su bili pod blokadom u „Azovstalju“. Prema navodima, predala se i poslednja grupa ekstremista „Azova“, tačnije njih 531.
Predaja ekstremista iz Azovstalja - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
RUSIJA
Marijupolj potpuno oslobođen, predali se svi ekstremisti iz "Azovstalja" /video/
Predaja ekstremista iz Azovstalja - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
RUSIJA
„Ukrajince spasavati poslednje“: Šta piše u američkoj dokumentaciji nađenoj u Azovstalju /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala