- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Ukrajince spasavati poslednje“: Šta piše u američkoj dokumentaciji nađenoj u Azovstalju /foto/

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaPredaja ekstremista iz "Azovstalja"
Predaja ekstremista iz Azovstalja - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Na zauzetim pozicijama Oružanih snaga Ukrajine i pripadnika neonacističkog bataljona „Azov“ – u Volnovahi i industrijskoj zoni fabrike „Azovstalj“ u Marijupolju – pronađeni su američki formulari za evakuaciju ranjenika sa bojnog polja, prema kojima Ukrajince treba spasavati poslednje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema pronađenim formularima za evakuaciju, pacijenti su podeljeni u pet kategorija: u prvoj su američki vojnici, zatim građani te zemlje, a nakon njih neamerički vojnici. Na kraju spiska su nedržavljani Sjedinjenih Američkih Država i ratni zarobljenici.
Gradacija evakuisanih prema državljanstvu u skladu je sa tradicionalnim odredbama američke armije. Oni su, između ostalog, izloženi u prethodno pronađenom „Taktičkom priručniku komandanta američkog marinskog korpusa br. MCRP 3-30.7“. Ovaj dokument definiše sledeće standarde za prioritet evakuisanih lica:
1. Državljani SAD;
2. Strani članovi američkih porodica;
3. Strano osoblje američkih institucija i firmi;
4. Državljani trećih zemalja.
Obrasci zahteva za evakuaciju izrađuju se na otpornim plastičnim materijalima. Ušiveni su u posebne sveske. Osim obrasca zahteva za evakuaciju, sveska sadrži kratka uputstva za upotrebu vojnih poljskih medicinskih sredstava u skladu sa američkim standardom za taktičku pomoć ranjenicima. Ovi materijali isporučivani su u Ukrajinu kao komponente kompleta za prvu pomoć na terenu.
Sveske pronađene na zauzetim položajima ukrajinskih trupa proizvedela je američka kompanija „North American Rescue, LLC“. Ova kompanija je zvanični dobavljač sredstava za taktičku medicinu za potrebe Pentagona. Medicinski aparati koje je proizvela pronađeni su u Marijupolju i Volnovahi.
Rusija od 24. februara sprovodi specijalnu vojnu operaciju za denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je kao cilj operacije naveo „zaštitu ljudi koji su osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. U Ministarstvu odbrane Rusije saopštili su da ruska vojska do kraja marta završila glavne zadatke prve etape – značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj operacije je oslobođenje Donbasa.
Predaja ekstremista iz Azovstalja - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
RUSIJA
Marijupolj potpuno oslobođen, predali se svi ekstremisti iz "Azovstalja" /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala