Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Visoki Dečani: Prištinske institucije nastavljaju pravno bezakonje i terorisanje

© Sputnik / Petar VujanićManastir Visoki Dečani je zadužbina kralja Stefana III Dečanskog i cara Dušana. Gradnja je završena 1335. godine, a freske su završene oko 1350. godine. Manastir je posvećen Hristu Pantokratoru i Vaznesenju Gospodnjem - Spasovdanu.
Manastir Visoki Dečani je zadužbina kralja Stefana III Dečanskog i cara Dušana. Gradnja je završena 1335. godine, a freske su završene oko 1350. godine. Manastir je posvećen Hristu Pantokratoru i Vaznesenju Gospodnjem - Spasovdanu. - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Manastir Visoki Dečani objavio je da prištinske institucije na poštuju ni odluku Ustavnog suda ni dogovor o zaobilaznom putu za Crnu Goru van specijalne zone manastira i da time nastavljaju sa pravnim bezakonjem.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je objavljeno na Tviteru takav odnos pokazuje nespremnost institucija u Prištini da poštuju sopstvene pravne norme čime se nastavlja terorisanje manastira Visoki Dečani koji je od kraja rata četiri puta oružano napadan.
„Prošlo je šest godina od odluke Ustavnog suda Kosova kojim se potvrđuje imovina manastira Dečani. U novembru 2020. potpisan je dogovor o zaobilaznom putu za Crnu Goru van specijalne Zaštićene zone manastira. Ni jedno ni drugo kosovske institucije ne poštuju i nastavljaju sa pravnim bezakonjem. Ovakav odnos najbolje pokazuje nespremnost kosovskih institucija da poštuju sopstvene pravne norme čime se nastavlja terorisanje manastira Visoki Dečani koji je od kraja rata četiri puta oružano napadan. Za svo ovo vreme u centru grada nema ni adekvatne oznake gde je put za manastir“, navodi se u objavi na Tviteru.
Manastir Visoki Dečani - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
SRBIJA
„Provokacije se nastavljaju!“: Sa Gugl mapa ponovo pomerena oznaka sa imenom Visokih Dečana /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala