- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Karlitova zlatna hobotnica u koju Englezi nisu verovali

© AP Photo / Francisco SecoTibo Kurtoa
Tibo Kurtoa - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Golman Real Madrda Tibo Kurtoa odigrao je vrhunski duel i zaslužio zvanje najboljeg pojedinca finala Lige šampiona koje je njegov Real Madrid dobio protiv Liverpula rezultatom 1:0. Pokazao se kao zlatna hobotnica na golu čuvenog trenera Karla Anćelotija. Možda i kao glavni deo šampionskog pazla.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Jasno je bilo da Kurtoa želi da dokaže svima koji, posebno u Engleskoj, nisu verovali u njega i to je i učinio u finalu Lige šampiona protiv engleskog tima.
Dovoljno je reći da je postao treći golman u istoriji koji je izabran za igrača utakmice u duelu koji rešava pitanje šampiona Evrope posle Olivera Kana(2001) i Edvina van der Sara (2008).
Za tako nešto Kurtoa je upisao čak devet odbrana, najviše u istoriji finala Lige šampiona. I to protiv majstora kakvi su Mohamed Salah i SadioMane.
U Engleskoj nisam dobio dovoljno poštovanja. Tako da... Pokazao sam sve sada. Želim da stavim malo poštovanja uz svoje ime“, rekao je Kurtoa.
Ipak, Kurtoa poštovanje nije zaradio samo odbranama u finalu, već je bio glavni deo šampionskog tima koji je sa klupe vodio veliki Karlo Anćeloti.
Belgijanac je zabeležio 61 odbranu na 14 utakmica u Ligi šampiona. Poređenja radi, Alison iz Liverpula ih je imao 15.
Koliko je Kurtoa blistao u Parizu govore i reči čuvenog golmana Kraljevskog kluba Ikera Kasiljasa.
Ne sećam se da sam video skorije da je golman imao tako veliku ulogu u finalu Lige šampiona“, rekao je Kasiljas.
Čini se da su i Englezi shvatili da Kurtoa dok je bio u Čelsiju nije dobio dovoljan respekt, pa su mu određeni mediji na Ostrvu dali ocenu 10 za izvedbu u finalu Lige šampiona.
Devet odbrana za čistu desetku. Bio je prava hobotnica na golu Real Madrida.
Karim Benzema i Vinisijus junior - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
SPORT
Jedan gol i „hiljadu“ odbrana – Real savladao i Liverpul za 14. titulu prvaka Evrope!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala