Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Sećanje na nevine žrtve: 23 godine od bombardovanja Varvarinskog mosta

© AP Photo / ALASTAIR GRANTNATO avioni B-52 uzleću sa britanskog aerodroma Fejrford tokom bombardovanja SRJ 1999.
NATO avioni B-52 uzleću sa britanskog aerodroma Fejrford tokom bombardovanja SRJ 1999. - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Opština Varvarin, meštani i građani širom zemlje danas obeležavaju i sećaju se pogibije 10 nevinih civila koji su nastradali tokom bombardovanja, a ove godine otkucava 23. godina. I niko za ovaj zločin nije preuzeo odgovornost.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

NATO snage su na ovaj dan u dva navrata bacile projektile na most na Velikoj Moravi. Osim nevino stradalih, u masakru je i 30 povređenih civila.
Vazdušni napad se dogodio tokom proslave praznika Svete Trojice. Meta agresora je bila udaljena svega 200 metara od pijace i stotinak metara od crkve. Pravoslavni praznik okupio je tada veliki broj meštana.
Varvarinski most je pogođen sa dve rakete. Tom prilikom nastradali su talentovana učenica Matematičke gimnazije, petnaestogodišnja Sanja Milenković, sveštenik Milivoje Ćirić (66), Milan Savić (24), Vojkan Stanković (31), Zoran Marinković (33), Ratobor Simonović (38), Ružica Simonović (55), Stojan Ristić (56), Tola Apostolović (74) i Dragoslav Terzić (68).
Prošle godine obeležavanje ovog masakra proteklo je u manjem obimu zbog pandemije. Meštani, sveštena lica i predstavnici lokalne samouprave zajedno se okupe kako bi podelili bol i sećanje na nevine žrtve.
Služi se sveta liturgija u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, a pomen žrtvama bude održan u blizini mosta, nakon toga jedan venac se spušta niz Veliku Moravu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala