- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ministar: Moskva će plaćati državni dug po modelu otplate gasa u rubljama

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaRuske evroobveznice
Ruske evroobveznice - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Rusija će vršiti obračune sa ruskim evroobveznicama pomoću mehanizma sličnom šemi otplate ruskog gasa u rubljama. Za to će strani investitori morati da otvore račune u stranoj valuti i rubljama u ruskoj banci, piše list „Vedomosti“ pozivajući se na ruskog ministra finansija Antona Siluanova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Kako ide plaćanje gasa u rubljama: knjiže nam se devize, ovde se one menjaju za rublje po nalogu (kupca gasa) i na taj način dolazi do obračunavanja. Mehanizam obračuna evroobveznica će delovati na isti način, samo u drugom smeru“, rekao je Siluanov.
Ministar finansija je precizirao da će pomoću ovog mehanizma biti moguće plaćanje zaobilazeći zapadnu finansijsku infrastrukturu. Plaćanja će se vršiti preko Nacionalnog depozita za obračun.
Ministarstvo finansija SAD je 24. maja saopštilo da ne namerava da obnovi licencu Rusije za servisiranje spoljnog duga u dolarima. Ruski Ministarstvo finansija je sa svoje strane upozorilo da odluka američkih vlasti, pre svega, zadire u prava stranih investitora i podriva poverenje u finansijsku infrastrukturu Zapada.
Novčanice od 100 dolara i jedna rublja - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
RUSIJA
Rusija našla način da plati spoljni dug u rubljama bez objave defolta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala