- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Prokletstvo se ponovilo posle 24 godine – ponovo Mijatović, ponovo prečka i Holanđani

© Foto : FSS/UEFAOrlići
Orlići - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Nakon poraza kadeta Srbije na Evropskom prvenstvu od Holandije ostala je velika žal za propuštenim šansama, a pogotovo za dve koje je imao Jovan Mijatović kada je pogodio prečku. Istorija se ponovila! Posle skoro 24 godine otkad je Peđa Mijatović u osmini finala Mundijala protiv Holandije pogodio prečku sada je to uradio još jedan Mijatović.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kadeti Srbiju poraženi su u polufinalu Evropskog prvenstva od Holandije posle penala, iako su naši mladi fudbaleri tokom većeg dela utakmice delovali sigurnije.
Šanse su se ređale, ali najbolnije su se dogodile u 41. i 43. minutu kada je Jovan Mijatović oba puta pogodio prečku.
Sećanja vraćaju na 24 godine ranije kada je Jugoslavija imala Predraga Mijatovića i neverovatni tim na Mundijalu na kom je stigla do osmine finala.
Isti protivnik, isto prezime i ista bol!
Holandija je povela preko Denisa Bergkampa, ali je 1:1 doneo Slobodan Komljenović na startu drugog poluvremena.
Priliku za potpuni preokret i moguće četvrtfinale Mundijala imala je Jugoslavija kada je posle faula Japa Stama nad Vladimirom Jugovićem dosuđen penal.
Na belu tačku stao je slavni Peđa Mijatović i posle razmišljanja podigao loptu koja je udarila u prečku i zaustavila nalet Jugoslavije.
„Svi mi kažu: Imao si sjajnu karijeru, ali onaj penal... Eto, taj promašeni penal će me pratiti dok sam živ. Nekako sam bio siguran da ću dati gol, nisam previše razmišljao o drugačijem scenariju. To sam shvatio kao deo posla koji moraš da odradiš. Spustio sam loptu na onu tačkicu, pogledao golmana. Van der Sar je visok golman, ima dugačke ruke, odjednom mi se gol tako suzio, pomislio sam na to šta treba da radim i odlučim se da malo podignem loptu. Šutnuo sam po sredini, ali ona je udarila u prečku i pala na zemlju“, ispričao je jednom prilikom Mijatović.
Posle 24 godine mlađi Mijatović pogodio je prečku takođe protiv Holandije.
Orlići - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
SPORT
Penal lutrija presudila familiji – srpski kadeti stali pred prvakom Evrope
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala