- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Penal lutrija presudila familiji – srpski kadeti stali pred prvakom Evrope

© Foto : FSS/UEFAOrlići
Orlići - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
Pratite nas
Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije zaustavljena je u polufinalu Evropskog prvenstva od vršnjaka iz Holandije i to posle slabijeg izvođenja penala (5:3), pošto je u regularnom toku rezultat bio nerešen 2:2 (0:0). Šteta, ostaje žal jer su Orlići imali gol prednosti do 73. minuta, kada je konačan rezultat postavio Slori.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kadeti Srbije daleko bolje otvorili su susret sa Holandijom i visokim presingom naterali su favorizovanog rivala, inače aktuelnog prvaka Starog kontinenta, da se brani.
S druge strane, Holađani nisu paničili već su kroz pas igru iznosili loptu iz svog kaznenog prostora i sa svoje polovine.
Ređale su se šanse pred golom Kujstena, koji je u dva tri navrata izlazio kao pobednik posle udaraca Aleksandra Stankovića, Stefana Džodića i Jovana Miloševića.
Prosto je neverovatno da Srbija u samom finišu susreta nije stigla do prednosti, pošto je u razmaku od svega 120 sekundi Jovan Milošević u dva navrata pogađao prečku.
U oba pokušaja je razmišljao i odigrao fudbalski. Prvi put je „tukao“ spoljnim delom levog stopala, ali je lopta očešala prečku. Usledio je novi pokušaj u 43. minutu sa 16 metara iz kolena i ponovo se prečka isprečila lopti na putu ka mreži.
Usledila je 15-minutna pauza, a onda sa centra hladan tuš za učenike Radovana Krivokapića.
Gotovo sa centra su Holanđani poveli iz prvog šuta i to posle konfuzije u kaznenom prostoru Srbije, gde se najbolje snašao Van Dujven koji je pogodio na asistenciju Slorija, koji je probio po desnoj strani.
Taj gol bi slomio mnoge, ali ne i familiju! Srpski kadeti su tada ubacili u viši stepen i u razmaku od pet minuta u dva navrata su matirali Holanđane.
Prvo je Jovan Milošević u 50. minutu dočekao treću sreću, te je posle dve prečke uspeo da postigne pogodak.
Nisu se praktično oporavili od gola Holanđani, pa je Jovan Mijatović na asistenciju imenjaka Miloševića uspeo da donese totalni preokret.
Usledio je period igre u kojoj su "lale" dominirale, da bi u 74. stigle to da materijalizuju preko Slorija 2:2. Mreže su do kraja susreta mirovale.
Kako nije bilo produžetaka, odmah se pristupilo izvođenju penala. Holanđani su realizovali sve jedanaesterce, dok je Radonjić promašio u drugoj seriji, što je na kraju presudilo Srbiji.
Igrala je srpska familija srcem, kao i svaki meč do sada na završnom turniru. Borili su se učenici Radovana Krivokapića da se domognu finala, ali im je na tom putu nedostajalo i malo sreće.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
SPORT
Familija je čula snažne reči pred istorijski meč /video/
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
SPORT
Familija piše istoriju, a Stanković za Sputnjik poručuje: „Sin je već bolji od mene“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala