- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Učio je od Novaka i šokirao njegovog rivala iz prethodnog finala Rolan Garosa!

© AP Photo / Jean-Francois BadiasHolger Rune
Holger Rune - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Holger Rune, mladi danski teniser, priredio je spektakl na Rolan Garosu savladavši Stefanosa Cicipasa, prošlogodišnjeg finalistu u osmini finala sa 3:1 u setovima – 7:5, 3:6, 6:3, 6:4.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Rune će se u narednom kolu sastati sa Norvežaninom Kasperom Rudom koji je prethodno pobedio Hurberta Hurkača.
Rune je trenutno 40. na ATP listi, uspeo je da savlada desetostruko bolje plasiranog Cicipasa koji se prošle sezone našao na korak od titule na Rolan Garosu, ali je Novak Đoković posle velike borbe napravio preokret i slavio sa 3:2.
Cicipas nije uspeo da stigne do prilike da se ponovo bori za titulu – sprečio ga je 19-godišnji Rune, dečak koji je prošle godine oduševio teniski svet pričom o tome kako je stigao do prilike da trenira sa Đokovićem.
„Da budem iskren, pisao sam mu na Instagramu. Pitao sam ga da li će biti u Monaku pošto sam video da neće učestvovati na Mastersu u Majamiju. Odgovorio mi je da hoće i pozvao me da treniramo“, otkrio je Rune za „TV 2 Sport“.
Dobru relaciju sa Đokovićem Rune je demonstrirao i odlukom da zaigra na nedavnom turniru u Beogradu.
„Mnogo sam naučio od Novaka! Način na koji on može da pomera svog protivnika po terenu je impresivan. Moraš da trčiš bar metar, dva na strane kada igraš protiv njega i to je mnogo više nego u odnosu na druge igrače. Moraš da imaš nadljudske fizičke moći da bi mogao da igraš protiv njega. Njegova preciznost je zapanjujuća. Novak je za mene kompletan kao sportista i teniser, veoma je inspirišuće deliti teren sa njim, kako na treningu tako i u zvaničnom meču“, naveo je Rune.
Sada se Rune nalazi u istoj fazi takmičenja kao i Đoković na Rolan Garosu – Novak će igrati protiv velikog rivala Rafaela Nadala u četvrtfinalu, dok će Danac imati za protivnika Norvežanina – Kaspera Ruda.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
SPORT
Znak pitanja nad odlukom o meču Đokovića i Nadala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala