- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Grafički roman „Tesla – čovek koji je oblikovao budućnost“

© Foto : Ustupljeno SputnjikuGrafički roman „Tesla - čovek koji je oblikovao budućnost“
Grafički roman „Tesla - čovek koji je oblikovao budućnost“ - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Izložba i promocija grafičkog romana „Tesla – čovek koji je oblikovao budućnost“ italijanskog ilustratora i autora Danijelea Meučija održana je u Ustanovi kulture Božidarac u subotu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Na promociji je izloženo 30 radova iz svakog perioda Teslinog života koji je autor obuhvatio u grafičkom romanu: rana mladost u Smiljanu, obrazovanje, početak života u SAD-u, kasniji život, poslednji dani i nasleđe.
„Tesla - čovek koji je definisao budućnost“ je biografski roman rađen akvarel tehnikom i on se obraća svim čitaocima koji žele da saznaju više o istinitom životu ovog izvanrednog čoveka i pronalazača. Grafički roman o Teslinom životu zasniva se na intervjuu koji je on dao za „Liberti magazin“ 1935. godine, i koji je samog autora podstakao na dalja istraživanja.
„Nikola Tesla nam je ostavio novu vrstu budućnosti. Ostavio nam je budućnost koja nas ohrabruje da idemo za znanjem, budućnost u kojoj koristimo njegova otkrića i unapređujemo ih. Istrajavao je u želji da materijalni svet sasvim podredi umu i da prirodu upregne za potrebe ljudi.
Drznuo se da mašta i dozvolio nam je da nastavimo da maštamo, da prenosimo znanje i razmenjujemo ideje. Maštao je o svetu u kom će se naučna postignuća slaviti i biti u vestima na naslovnim stranama, i mi, na neki način, jesmo bliže ostvarenju njegovih snova.
Maštao je o miru, maštao je o svemiru iz kog crpimo energiju i koji nas osnažuje. Za sebe nije tražio ništa, a nama je ostavio tako mnogo“, deo je iz grafičkog romana „Tesla – čovek koji je oblikovao budućnost“.
Grafički roman štampan je na srpskom i engleskom jeziku, u prodaji je u svim većim knjižarama u Srbiji, kao i preko sajta izdavača.
Danijele Meuči, takođe poznat i kao MEU, italijanski je ilustrator nastanjen u Beogradu. Rođen je u Spilimbergu (regija Friuli-Venecija Đulija), a odrastao u Luči (Toskana) gde je studirao likovnu umetnost.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala