- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Borelj: Za izvoz pšenice iz Ukrajine neophodna saglasnost Rusije

© Foto : Foto: Miroslav Maleševićpšenica
pšenica - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Evropska unija nastoji da doprinese tome da se izveze 20 miliona tona pšenice iz Ukrajine, kako bi se sprečila svetska prehrambena kriza, ali je za to neophodna saglasnost Rusije, izjavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj pred početak dvodnevnog samita Evropske unije u Briselu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Analiziramo mogućnost izvoza 20 miliona tona pšenice iz Ukrajine. To nije jednostavno. Neophodna je saglasnost Rusije za korišćenje morskog puta. To je najvažnija tema“, rekao je Borelj.
On je, takođe, rekao da veruje da će šesti paket sankcija protiv Rusije, koji obuhvata embargo na uvoz ruske nafte, biti usaglašen već danas.
„Danas je veoma važno da se razmotri kako ćemo usvojiti poslednju odluku u šestom sankcionom paketu. Potpuno sam uveren da ćemo postići dogovor. Juče u drugoj polovini dana i jutros stalni predstavnici Evropske unije su zasedali, a mi smo nastojali da postignemo dogovor danas. Uveren sam da ćemo usvojiti tu odluku“, rekao je Borelj pred početak samita.
Predsednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
RUSIJA
Šesti paket sankcija Rusiji i dalje se usaglašava, ali odluke neće biti ni u naredna dva dana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala