- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šesti paket sankcija Rusiji i dalje se usaglašava, ali odluke neće biti ni u naredna dva dana

© AP Photo / Olivier MatthysPredsednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen
Predsednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da očekuje da uskoro bude usaglašen šesti paket sankcija protiv Rusije, ali da se to neće dogoditi u narednih 48 sati.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Još nismo postigli cilj, ali smo napredovali. Ne očekujem da će to pitanje biti rešeno u narednih 48 sati, ali uverena sam da ćemo na kraju naći rešenje“, rekla je ona.
Ranije je šef evropske diplomatije Žozep Borelj saopštio da će šesti paket evropskih sankcija protiv Rusije obuhvatiti isključivanje još nekoliko ruskih banaka iz sistema SVIFT, zabranu emitovanja tri najveća ruska televizijska kanala, individualne sankcije, kao i ograničenja za uvoz nafte.
Zemlje Evropske unije su do sada usvojile pet paketa sankcija protiv Rusije zbog situacije u Ukrajini. U okviru šestog paketa Evropska unija razmatra mogućnost da odustane od uvoza ruske nafte, ali pojedine zemlje, a prvenstveno Mađarska, blokiraju tu odluku, jer strahuju od negativnih posledica po sopstvenu ekonomiju.
Stalni predstavnici zemalja Evropske unije u nedelju su se sastali u Briselu kako bi razmotrili šesti paket sankcija protiv Rusije. Prema rečima izvora, rad će biti nastavljen u ponedeljak, a pregovori su vrlo komplikovani.
Evropska komisija je u martu predložila da se izradi specijalni plan za Evropsku uniju koji će omogućiti da se potražnja za ruskim gasom u ovoj godini smanji za dve trećine, odnosno za oko 100 milijardi kubnih metara.
Ruska bušilica nafte na Arktiku - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
RUSIJA
EU razmatra delimični embargo na rusku naftu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala