- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador: Nećemo baciti nuklearnu bombu na Veliku Britaniju

© Sputnik / Aleks Maknoton / Uđi u bazu fotografijaVestminsterska palata i most u Londonu
Vestminsterska palata i most u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
Pratite nas
Ruski ambasador u Londonu Andrej Kelin izjavio je da Rusija ne namerava da izvrši nuklearni napad na teritoriju Velike Britanije. Takođe je istakao da politika i retorika vlade te zemlje doprinose odugovlačenju sukoba u Ukrajini i ometaju pregovore Moskve i Kijeva.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ruski diplomata je u intervjuu za „Bi-Bi-Si“ ocenio da Rusija ne namerava da izvrši nuklearni napad na teritoriju Velike Britanije.
On je prethodno, takođe, istakao da Rusija tokom sukoba u Ukrajini neće upotrebiti taktičko nuklearno oružje, jer vojna doktrina Rusije to ne dozvoljava.

London utiče na odugovlačenje sukoba i ometa pregovore

Kelin je još konstatovao da postupci Londona utiču na odugovlačenje ukrajinskog sukoba.
„London ne želi da se sukob završi i da se rešenje nađe putem pregovora. Svaki dan čujemo pozive da se u Ukrajinu pošalje novo oružje, da se bore do poslednjeg ukrajinskog vojnika, produžavaju sukob i ne počinju pregovore dok Rusija ne bude pobeđena. To je iluzija, Rusiju je nemoguće pobediti“, objasnio je ambasador.
Diplomata je, takođe, naglasio da Velika Britanije u svojoj retorici ignoriše pitanja ekonomske perspektive Ukrajine u slučaju nastavka sukoba i realnih izgleda za pružanje toj zemlji dugoročne ekonomske i vojne podrške od strane zapadnih država.
Ruski ambasador je, pored toga, istakao da ukrajinska strana fabrikuje informacije o vojnim zločinima ruskih vojnika kako bi sprečila održavanje pregovora.

Zauzimanje Kijeva nije cilj Moskve

Ruski ambasador je naglasio da Moskva, tokom specijalne operacije u Ukrajini, nije postavila kao cilj da zauzme Kijev.
„Niko od naših lidera, ni predsednik, niti bilo ko drugi nisu nikada govorili da bismo želeli da zauzmemo Kijev. Ne verujem da je moguće zauzeti ili okupirati Kijev, to je veliki grad“, rekao je ambasador.

Specijalna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
London - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
RUSIJA
Ruski ambasador: London bolje da šalje Kijevu humanitarnu pomoć, umesto oružja
Andrej Kelin  - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
RUSIJA
Ambasador Rusije u Londonu: Malo verovatno da će Britanija slati vojnike u Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala