- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador: London bolje da šalje Kijevu humanitarnu pomoć, umesto oružja

CC0 / Unsplash/Kristina Gadeikyte / London
London - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Isporuke oružja iz Britanije u Ukrajinu neće uticati na situaciju u Donbasu, rekao je ambasador Rusije u Londonu Andrej Kelin. Bolje bi bilo da Britanija šalje Kijevu humanitarnu pomoć, dodao je on.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Teško da mogu da zamislim da bi transport oružja, i to ne velike količine, u Ukrajinu preko Poljske mogao da ima neki značajniji uticaj na ono što se sada događa u Donbasu. Po mom mišljenju, mnogo bi bolje bilo da Britanci pređu na humanitarnu pomoć i ulaganje u ukrajinsku ekonomiju koja je u lošem stanju, a ne da troše novac na to gvožđe“, rekao je ambasador za TV „Rusija 24“.

Kelin je rekao da preko ambasade nije bilo razgovora o razmeni britanskih državljana za ukrajinskog političara Viktora Medvedčuka kojeg drži Ukrajinska služba bezbednosti.
London se, po svemu sudeći, slabo zanima za sudbinu Britanaca koji su zarobljeni u Donbasu.

O Vimbldonu

Ambasador je komentarisao i zabranu ruskim teniserima da učestvuju na teniskom turniru Vimbldon, ocenivši da se radi o sramoti.
„To je pre svega diskriminacija po nacionalnoj pripadnosti, potpuno kršenje konvencija koje zabranjuju bilo koji vid rasne diskriminacije“, rekao je Kelin.
Dodao je i da je takva odluka izazvala burne reakcije i da ju je podržala samo britanska vlada, dok su svi ostali, teniske asocijacije ženska i miška, bili protiv.
Podsetimo, organizatori Vimbldona zvanično su saopštili da teniserima i teniserkama iz Rusije i Belorusije neće biti dozvoljeno učešće na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Velike Britanije.

„Želimo da izrazimo podršku svima koji su pogođeni sukobom u Ukrajini tokom ovih teških vremena. S obzirom na profil šampionata u Ujedinjenom Kraljevstvu i širom sveta, naša je odgovornost da odigramo ulogu u široko rasprostranjenim naporima vlade, industrije, sportskih i kreativnih institucija da ograniče globalni uticaj Rusije“, piše u saopštenju.

Viktor Medvedčuk - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
RUSIJA
Medvedčukova supruga pozvala London da razmeni zarobljene Britance za njenog muža
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala