Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurti: Pripremamo se za aplikaciju za članstvo u NATO-u i EU

© AP Photo / Michael SohnAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
Pratite nas
Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da su posle podnošenja zahteva za članstvo u Savetu Evrope, u toku pripreme za podnošenje aplikacije za članstvo takozvanog Kosova u NATO i EU i naveo da sada slika Kosova ima noviji sadržaj i u političkom i u ekonomskom smislu, prenosi Reporteri.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Podneli smo zahtev za članstvo u Savetu Evrope. Naše članstvo u SE je dodatna vrednost za Savet i prilika za Kosovo da ostvari dalji napredak u oblasti pravosuđa. Obavljamo pripreme za podnošenje zahteva za članstvo u Partnerstvu za mir u okviru NATO, a prijavićemo se i za članstvo u EU“, rekao je Kurti na sastanku Generalnog saveta Pokreta Samoopredeljenje čiji je predsednik.
On je rekao da je prva godina njegove vlade bila prilično izazovna, pominjući pandemiju virusa korona, energetsku krizu i mnoga druga pitanja, preneo je „Kosovo onlajn“.
 Nikola Selaković - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
SRBIJA
„Nedopustivo i neprihvatljivo“: Selaković pred Komitetom ministara SE o zahtevu Prištine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala