- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kako se oporaviti nakon neprospavane noći

© Depositphotos.com / AllaSerebrinaBuđenje
Buđenje - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
Pratite nas
Ako često patite od nesanice, to se i te kako može odraziti na vaše blagostanje. Ipak, i u takvoj situaciji postoje stvari koje možete da uradite kako biste sebi olakšali život i povratili energiju koja vam je preko potrebna. Mi vam savetujemo da probate sledeće četiri stvari.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Jedite proteine i zdrave masti

Ako vam nedostaje energije, veća je verovatnoća da ćete žudeti za nezdravom hranom. Ovo drugo će dodatno pogoršati vaše blagostanje i odjednom ćete se naći u začaranom krugu. Pokušajte da svom telu pružite zdravu i uravnoteženu ishranu, što znači da je neophodno da obezbedite adekvatan unos proteina i zdravih masti.

Izložite se suncu

Naš unutrašnji ritam je orijentisan prema svetlosti kojoj smo izloženi. Dok izlazite na sunce, dajte svom telu do znanja da je vreme da se probudite i započnete dan. Zbog toga vam savetujemo da provedete nekoliko trenutaka na suncu što ranije, a najbolje odmah nakon što ustanete.

Prošetajte se

Verujemo da posle neprespavane noći želite da se odmorite i da niste raspoloženi za izlazak napolje. Ipak je preporučljivo da odete u šetnju, jer ćete od ove aktivnosti imati velike koristi. Osim izlaganja suncu, nadisaćete se i svežeg vazduha, a kretanje će dodatno razbuditi vaše telo i ubrzati cirkulaciju.

Idite u krevet u isto vreme kao inače

Čak i ako ste neispavani i želite da odete ranije u krevet, vodite računa da svaki dan idete u krevet u isto vreme. Ovo je najlakši način da se vratite u svoj stari ritam i dugoročno imate kvalitetniji san, prenosi „Siti magazin“.
Miran san — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
DRUŠTVO
Neki položaji tela tokom spavanja mogu da uspore starenje, ali šta je preče - mlađa koža ili dobar san
Mlada žena sa maskom za spavanje - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
DRUŠTVO
Ruski lekari otkrivaju: Koje vreme je idealno za spavanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala