- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski ekstremisti planiraju novu provokaciju: Ovog puta sa civilima

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaUkrajinska vojska u Donbasu
Ukrajinska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
Pratite nas
Ukrajinski ekstremisti nameravaju da organizuju provokaciju tako što će otvoriti vatru po teritoriji Rusije, a potom dići u vazduh skladište sa hemikalijama u ukrajinskom Sumiju kako bi potom okrivili Rusiju da koristi hemijsko naoružanje, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Ruske Federacije Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Prema informacijama dobijenih od ukrajinskih zarobljenika, u Sumiju ekstremisti pripremaju još jednu u nizu provokacija i to uz primenu otrovnih supstanci“, rekao je on.
Plan je, kako je objasnio, da ekstremisti granatiraju pograničnu rusku teritoriju kako bi isprovocirali uzvratnu vatru, nakon čega bi digli u vazduh skladište sa hemikalijama.
„Tu ciničnu akciju kijevske vlasti u narednom periodu žele da iskoriste kako bi optužili ruske snage da navodno primenjuje hemijsko naoružanje po civilima“, upozorio je Mizincev.
Takođe je rekao i da su u pripravnosti ekipe fotografa i snimatelja kako bi sve to zabeležili i potom objavili putem medija.
Mizincev je rekao i da ovog puta ukrajinski ekstremisti žele da odjek u medijima dobiju na račun civila.

„Prilikom organizacija prethodnih provokacija civili su bili evakuisani, međutim, ovog puta ekstremisti žele da dobiju maksimalni odjek i to na račun običnih građana“, naglasio je.

Mizincev je dodao da Rusija na ovaj način želi da obavesti i upozori civilizovani Zapad“, Ujedinjene nacije, Crveni krst, kao i Organizaciju za zabranu hemijskog naoružanja o mogućim lažnim vestima o takozvanim „zlim Rusima“.
Priprema raketnog sistema „Točka“ za lansiranje taktičke rakete na vojnom poligonu u Kalinjingradskoj oblasti u okviru vojne vežbe priobalnih snaga Baltičke flote - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
RUSIJA
Rusija: Ukrajinski ekstremisti terorišu građane, teško naoružanje se postavlja među civilnim objektima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala