- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Ukrajinski ekstremisti terorišu građane, teško naoružanje se postavlja među civilnim objektima

© Sputnik / Igorь Zarembo / Uđi u bazu fotografijaPriprema raketnog sistema „Točka“ za lansiranje taktičke rakete na vojnom poligonu u Kalinjingradskoj oblasti u okviru vojne vežbe priobalnih snaga Baltičke flote
Priprema raketnog sistema „Točka“ za lansiranje taktičke rakete na vojnom poligonu u Kalinjingradskoj oblasti u okviru vojne vežbe priobalnih snaga Baltičke flote - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
Borci „Desnog sektora“ nastavljaju da terorišu i pljačkaju građane u Velikonovoselkovskom rejonu Donjecke Narodne Republike i da otvoreno pozivaju na genocid stanovništva sa ruskog govornog područja, kao i grčke dijaspore, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Ruske Federacije Mihail Mizincev.
Kako je rekao, borci „Desnog sektora“ (terorističke organizacije zabranjene u Rusiji) u tom delu DNR fizički maltretiraju građane koji govore ruski jezik, otimaju im pare pod izgovorom „teritorijalne odbrane“, oduzimaju automobile.

„To što rade predstavlja teror protiv sopstvenog stanovništva i ratni zločin koji ne zastareva. Oni koji to podržavaju u Kijevu, kao i sami izvršioci su ratni zločinci i teroristi“, istakao je.

Mizincev je upozorio i da su ukrajinski ekstremisti razmestili višecevne raketne lansere, kao i raketni kompleks „Točka-U“ na teritoriji grada Seversk u Donjeckoj Narodnoj Republici gde se nalaze silosi sa žitom.
Pritom, kako je naglasio, ekstremisti sistematski gađaju naseljena mesta unutar Donjecke Narodne republike sa ciljem da isprovociraju uzvratnu vatru kako bi potom optužili Rusiju da gađa objekte civilne infrastrukture.
Žetva pšenice u Novosibirskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
RUSIJA
Rusija: Kijev sprema provokacije u silosima sa žitom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala