- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Kijev sprema provokacije u silosima sa žitom

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaŽetva pšenice u Novosibirskoj oblasti
Žetva pšenice u Novosibirskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Služba bezbednosti Ukrajine, podstaknuta zapadnim pokroviteljima, sprema provokacije u silosima kako bi optužili ruske vojnike za neselektivne napade na civilnu infrastrukturu, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za rukovođenje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Istovremeno, kako je naveo, Zapad nastoji da što pre izvuče žito iz Ukrajine, nimalo ne brinući šta će se dešavati u zemlji nakon što opustoše silose.
Prema rečima Mizinceva, humanitarna situacija u regionima pod kontrolom Kijeva uskoro će postati kritična. On je naveo i podatak da je više od 20 odsto dece, uzrasta do pet godina, neuhranjeno.
„Pri tome je kijevski režim, bez obzira na veliki deficit prehrambenih proizvoda i opasnost od krize s hranom, zanemarujući blagostanje sopstvenog naroda, spreman na sve kako bi ugodio kolektivnom Zapadu, koji licemerno govoreći o humanitarnoj podršci nastoji da što pre izvuče žito iz Ukrajine tzv. koridorima solidarnosti uvedenim od strane EU, ne brinući šta će se dešavati u zemlji nakon što opustoše silose“, naveo je general.
Sve to se dešava u atmosferi neprekidne histerije „civilizovanog Zapada “ i lažnih optužbi na račun Rusije da u svetu veštački stvara krizu po pitanju hrane.
U naselju Prosjana u Dnjepropetrovskoj oblasti ukrajinski ekstremisti su minirali silos koji uskoro nameravaju dignu u vazduh s namerom da optuže rusku vojsku, naveo je Mizincev.
Pore toga, u selu Vrubovka u LNR na teritoriji prehrambenog kombinata ukrajinske snage su rasporedile višecevne bacače raketa. Pri tome, neprekidno pucaju na ruske položaje kako bi isprovocirali odgovor.
Moskva, Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
RUSIJA
Rusija odbacuje optužbe da koristi „glad kao oružje“; „Imamo sve mogućnosti da sprečimo krizu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala