- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

LNR pokrenuo krivični postupak protiv ukrajinskih snaga zbog zabranjenih metoda ratovanja

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPripadnici oružanih snaga Ukrajine u Lavovskoj oblasti
Pripadnici oružanih snaga Ukrajine u Lavovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
Pratite nas
Ministarstvo državne bezbednosti Luganske Narodne Republike pokrenulo je krivični postupak protiv pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, koji se terete za korišćenje zabranjenih sredstava i metoda ratovanja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema podacima istrage, 11. novembra 2020. godine, neidentifikovani ukrajinski vojnici bacili su iz letelice „Leleka S-100“ na području sela Stepno u Slavjanoserbskoj oblasti LNR (u tom periodu – teritorija u neposrednoj blizini linije razgraničenja) letke koji podsećaju na novac koji se koristi u prometu na teritoriji LNR.

„Tokom istrage, utvrđeno je da su leci bili veštački inficirani izuzetno opasnim sojevima visoke virulencije, u koncentraciji koja može da dovede do inficiranja i razvoja tuberkoloznog procesa bilo koje lokalizacije“, ističe se u saopštenju.

Optuženima u postupku preti i do 20 godina zatvora.
Tokom istražnih aktivnosti, utvrđeno je da je u izvršenju ovog prestupa učestvovalo šestoro neidentifikovanih vojnika, a njihov identitet se utvrđuje.
Distribucija zaraženih letaka indirektno je potvrđena i preko otvorenih internet izvora. Konkretno, na proukrajinskim Telegram kanalima objavljene su slike šest muškaraca (delimično u vojnoj terenskoj uniformi Oružanih snaga Ukrajine) sa respiratornom zaštitom na licu, koji su stajali na polju pored bespilotne letelice na kojoj su se nalazili pomenuti leci (analogni zaplenjenima u toku uviđaja mesta događaja od strane istražno-operativne grupe), kao i neposredan momenta poletanja. U opisu je stajalo da su fotografije nastale pored Slavjanoserbska.
Ranije je o ovom slučaju na svom brifingu govorio i načelnik ruske vojske za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Igor Kirilov.
Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa. Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona.
Član jedinice američke vojske ispred znaka Pentagona - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
RUSIJA
Rusija potvrdila: Ukrajinske biolaboratorije uključene u sistem Pentagona
Laboratorija - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
RUSIJA
Isplivali novi šokantni podaci: Čime su se sve bavile američke biolaboratorije u Ukrajini
Član jedinice američke vojske ispred znaka Pentagona - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
SVET
Monstruozne istine: Projekat Pentagona, Soroša i Bajdena – novo svetlo na sukob u Ukrajini
Laborant naučno-istraživačke laboratorije u Kazanju radi na ispitivanju vakcine protiv virusa korona - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
RUSIJA
Ruski vojni mikrobiolog: Amerika je u Ukrajini pripremala metode biološkog rata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala