- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Licemerna izjava šefice Evropske komisije: Moramo da kupujemo rusku naftu da Putin ne bi profitirao

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaUrsula fon der Lajen
Ursula fon der Lajen - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
Pratite nas
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da bi potpuni prekid kupovine ruske nafte mogao da isprovocira porast cena energenata što bi omogućilo Rusiji da dobija veći profit i da preusmerava ta sredstva na jačanje svoje vojne moći.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ako mi u potpunosti, danas, prekinemo da kupujemo rusku naftu, on (predsednik Rusije Vladimir Putin) će verovatno tu naftu, koju ne proda Evropskoj uniji, prebaciti na svetsko tržište gde će cene skočiti i za nju dobiti još veći novac. To će dodatno popuniti njegovu vojnu kasu. Mi moramo da razmišljamo strateški o tom pitanju“, rekla je Fon der Lajenova u intervjuu za televiziju „Em-si-en-bi-si“.
Ona je takođe kazala i da bi Evropska unija trebalo da bude fleksibilnija po pitanju prekida kupovine ruskih energenata kako bi se izbegla moguća ekonomska šteta njenih članica.
Zastava Evropske unije - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
RUSIJA
Mađarski premijer: Dogovor o embargu na rusku naftu malo verovatan u skorije vreme
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala