- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mađarski premijer: Dogovor o embargu na rusku naftu malo verovatan u skorije vreme

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastava Evropske unije
Zastava Evropske unije - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je da je malo verovatno da će EU postići dogovor o embargu na naftu iz Rusije u narednim danima, objavila je agencija AFP.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Uzimajući u obzir ozbiljnost svih tih otvorenih pitanja sveobuhvatno rešenje teško da može biti postignuto uoči zasedanja Evropskog saveta 30-31. maja“, naveo je mađarski premijer u pismu predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu, navodi francuska agencija.
Prethodno je „Fajnenšel tajms“ preneo da Orban smatra da je kontraproduktivno razmatrati novi paket sankcija protiv Rusije na nivou lidera ako ne postoji konsenzus jer će to otkriti unutrašnja neslaganja.
Zemlje EU su do sada uvele pet paketa sankcija protiv Rusije zbog situacije u Ukrajini. U okviru šestog paketa predviđen je bio embargo na naftu iz Rusije ali neke države-članice, konkretno Mađarska, blokiraju usvajanje paketa strahujući da će se to negativno odraziti na mađarsku ekonomiju.
Ministarstvo finansija SAD - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
SVET
Ministarka finansija SAD: G7 planira da napravi kartel kupaca ruske nafte
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala