- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Batler šokirao Boston i „servirao“ majstoricu /video/

© AP Photo / Michael DwyerDžimi Batler
Džimi Batler - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
Pratite nas
Košarkaši Majamija pobedili su u gostima Boston rezultatom 111:103, izborivši majstoricu na svom terenu u finalnoj seriji Istočne konferencije. Najbolji akter šestog meča bio je Džimi Batler koi je ubacio 47 poena uz devet skokova i osam asistencija, a na parketu je proveo 46 od maksimalnih 48 minuta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

S druge strane, bolji od ostalih bio je Džejson Tejtum sa 30 poena, ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi „vrelina“. Odlučujući sedmi meč igra se u noći između nedelje i ponedeljka.
Kelti su na svom terenu imali prvu meč loptu i to posle brejka u Bostonu, ali nisu uspeli da je realizuju. Glavni krivac za to svakako je Džimi Batler koji je igrao kao u transu.
Pogađao je iz svih pozicija, razigravao je saigrače, skakao... Trojke je šutirao polovično 4/8, ali 47 poena na kraju uz njegovo ime definitivno je pokvarilo planove Seltiksa. Batler je odigrao partiju karijere po broju poena kada su plej-of mečevi u pitanju.
Uvodna deonica pripala je gostima iz Majamija rezultatom 29:22, da bi u nastavku Boston do poluvremena istopio razliku na prihvatljivih dva poena - 46:48.
U trećoj deonici „vrelina“ je ponovo bila dominantna na parketu i Majami je uspeo da se popne na +12! Ipak, razigrao se kasnije Boston i uspeo da preokrene rezultat na 97:94.
Usledila je „eksplozija“ Batlera koji je bio centralna figura šestog meča. Bio je nepogrešiv sa linije penala, a šut za dva - 12/21.
Imao je Batler podršku Kajla Laurija koji je susret okončao sa 18 poena uz deset asistencija. Maks Strus brojao je do 13, Pi Džej Taker do 11.
Tejtum je bio najefikasniji sa 30 u redovima Bostona, a pratili su ga Derik Vajt sa 22 i Džejlen Braun sa 20 poena.
Sedmi, ujedno i odlučujući meč igra se u noći između nedelje i ponedeljka u pola tri ujutru po srednjeevropskom vremenu, a pobednika u velikom finalu čeka Golden Stejt koji je u pet mečeva eliminisao Dalas.
Nikola Milutinov - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
SPORT
CSKA posle spektakla do 3:1, dabl-dabl Milutinova
Ognjen Dobrić i Zek Ledej - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
SPORT
Zvezda zadala prvi udarac i povela u finalnoj seriji ABA lige!
Srpski košarkaš Nikola Jokić, aktuelni MVP - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
SPORT
Denver spremio astronomskih 260.000.000 dolara za Jokića!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala