- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Kisindžer se našao na ukrajinskom sajtu „Mirotvorac“ zbog njegove inteligencije

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova  - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je informaciju da je bivši državni sekretar SAD Henri Kisindžer uvršten u bazu ukrajinskog sajta „Mirotvorac“ izjavivši da se on tamo našao „zahvaljujući njegovoj inteligenciji“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kisindžera su, naime, Ukrajinci uneli u bazu sajta „Mirotvorac“ kao navodnog „saučesnika u zločinima protiv Ukrajine i za učešće u specijalnoj informacionoj operaciji Rusije“ jer je on nedavno pozvao Zapad da utiče na Ukrajinu kako bi Kijev obnovio pregovore sa Moskvom.

„Kako se ne bi mučili sa formulacijama, predlažem jednu kratku frazu: „Zahvaljujući inteligenciji“, napisala je Zaharova na Telegramu i dodala da mu takav originalni poklon niko ne bi dao za 99. rođendan, kao i da će ga za 100. rođendan, kako su stvari krenule, uvrstiti u američki spisak sankcija.

Kisindžera su u bazu sajta „Mirotvorac“ uneli 24. maja, a danas je napunio 99 godina.
Ranije je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova rekla da Rusija ne isključuje da je skandalozni ukrajinski sajt „Mirotvorac“ možda stvoren uz podršku Stejt departmenta, kao i da predstavlja direktan poziv na obračun sa novinarima.
Sajt „Mirotvorac“ je poznat je po skandaloznim postovima u kojima se objavljuju lični podaci domaćih i stranih novinara, glumaca, političara i svih onih koji navodno predstavljaju pretnju nacionalnoj bezbednosti Ukrajine. Na spisku su i oni koji su posećivali Krim, kao i novinari koji su imali akreditacije Donbasa i izveštavali sa tog ratnog područja.
One koji se nađu na tom sajtu ukrajinski „Mirotvorac“ obično nazivaju „separatistima“, „saradnicima terorista“, „antiukrajinskim propagandistima“, „agentima Kremlja“ i sl.
SVET
Orban dospeo u bazu skandaloznog ukrajinskog „Mirotvorca“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala