- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković je nezaustavljiv – prošetao se do osmine finala

© AFP 2023 / TIZIANA FABINovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
Novak Đoković, prvi reket sveta, plasirao se u osminu finala Rolan Garosa nakon ubedljive pobede nad Aljažom Bedenom, slovenačkim teniserom, rezultatom 6:3, 6:3, 6:2.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Novak Đoković napravio je još jedan korak ka odbrani titule Rolan Garosa, a ovoga puta pobedio je Aljaža Bedenea, koji nije imao šanse da zapreti prvom na svetu.
Već u prvom servis gemu Slovaka Đoković je stigao do prilike za brejk, i dok najzad nije oduzeo servis rivalu nije odustajao.
Bedene je bezuspešno tražio rešenje u napadu što se ispostavilo kao loša taktika jer je imao 37 neiznuđenih grešaka za ceo meč naspram Novakovih 18.
Sve se više Đoković oslanjao na servis, a dobio je i neverovatnih 92 odsto poena posle prvog.
Lako je srpski as šetao Slovenca po terenu i pronalazio prazan prostor u koji je slao vinere koji su ga vodili do velike prednsoti.
Jedinu šansu za brejk Novakov protivnik imao je u trećem setu, ali nakon što je nije iskoristio, srpski teniser je bio oprezniji i još više je pojačao ritam kako meč ne bi uveo u nepotrebnu dramu.
Zaista je i ovaj Novakov meč delovao kao da je srpski as stigao na nešto zahtevniji trening, ali već sledeći duel mogao bi da bude opasan.
Đokovića u narednom kolu odnosno osmini finala čega Dijego Švarcman koji je ranije savladao Grigora Dimitrova.
Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
SPORT
Krajinović se pošteno namučio i rekao zbogom Parizu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala