- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Uspeli smo da zaustavimo finansijske probleme; Treba da delujemo kao jedinstveni front

© Sputnik / Vitaliй AnьkovPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
Evroazijska ekonomska unija uspela je da u uslovima zapadnih sankcija zaustavi probleme na monetarnom i finansijskom tržištu, ali se pritisak Zapada pojačava, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko. On je dodao da je neophodno da sve članice unije deluju kao jedinstveni front.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Sastanak se održava u teškim geopolitičkim i ekonomskim uslovima. Međutim, uspeli smo da zaustavimo probleme na monetarno-finansijskom tržištu“, istakao je on tokom govora na sednici Saveta ove organizacije, koja se održava u onlajn formatu.

Lukašenko je objasnio da će zapadne sankcije protiv Moskve i Minska pogoditi sve članice unije i apelovao na zemlje koje u trenutnim uslovima ne pokazuju preduzimljivost da se „ujedine i deluju kao jedinstveni front“.
Beloruski lider je još dodao da se u uslovima zapadnih sankcija ne treba zatvarati u okvire unije.

Od posebnog su značaja razvoj međunarodne ekonomske saradnje sa trećim zemljama i integracionim udruženjima. U uslovima sankcija ne treba da se zatvorimo u okviru granica naše ekonomske unije. Osim takozvanog kolektivnog Zapada, u svetu je dosta država koje su spremne na razvijaju sa nama ravnopravne, uzajamno korisne odnose sa poštovanjem, ocenio je on.

Beloruski lider je ocenio i da je u vezi sa očekivanim porastom potražnje hrane u svetu, neophodna tesna koordinacija u okviru prehrambene bezbednosti i kako bi se sprečio nedostatak robe.
Prema njegovim rečima, unija takođe treba da usvoji hitne mere za reformatiranje logistike unutar organizacije.
Lukašenko je zaključio i da je neophodno brzo realizovati plan saradnje sa Kinom, kao i raditi na razvoju bilateralne saradnje sa Pekingom u oblasti digitalnih transportnih koridora.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
RUSIJA
Putin: Uprkos preprekama Zapada, interesovanje za Evroazijsku ekonomsku uniju raste
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala