- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Familija koja pomera granice! /foto, video/

© Foto : FSSKadeti Srbije
Kadeti Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
Pratite nas
Hrvatska, Slovenija, preko Belgije, Turske i Španije pravo do Danske i velike pobede za plasman u polufinale Evropskog prvenstva – srpski kadeti su pokazali kako se igra za državni dres i ostvarili najveći uspeh generacije u istoriji!
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Srpski dečaci iz klase „2005“ ostvarili su plasman u polufinale Evropskog prvenstva pobedom nad Danskom rezultatom 2:1 i pokazali da su momci predodređeni za velika dela, na čelu sa kapitenom Aleksandrom Stankovićem, sinom Dejana Stankovića.
Kapiten je bio kreator prvog gola koji je postigao momak koji je odbio Nemačku i odlučio da nastupa za zemlju svog porekla, Srbiju, radi se o Jan-Karlu Simiću, a posle izjednačenja drugi pogodak ide na račun napadača Jovana Miloševića.
Stanković je i ranije govorio o tome kakva atmosfera vlada u ekipi, a kao rezultat svega stigao je istorijski uspeh.
„Mi smo familija, za nas ne postoje granice. Mi smo tu da pomeramo granice, da svakim danom budemo bolji i napredujemo. Mnogo možemo uz ljude koji nas vode. Pokazali smo to sada, ali to je prošlost, fudbal priznaje samo šta ćemo da uradimo sutra – a mi smo gladni uspeha!“, rekao je Stanković.
Predvodi ih Radovan Krivokapić, nekadašnji fudbaler i reprezentativac, čije zasluge je istakao defanzivac Milan Majstorović.
„Od prvog dana selektor nam ponavlja da svakog rivala respektujemo, ali da verujemo u sebe najviše. I verujte da nam ime protivnika nije važno, jer u svaki meč ulazimo sa istim ciljem. Jedina smo reprezentacija na Prvenstvu iz našeg regiona, a to govori da smo napravili iskorak. Merimo se sa najboljima. Stručni štab i selektor pripreme analizu svakog protivnika, dobro nas upoznaju sa svim njihovim vrlinama i manama, poklanjaju pažnju najmanjim sitnicama. Koliko god da smo svesni značaja meča, selektor nas dodatno motiviše nekim primerima iz istorije našeg fudbala ili sporta, emociju i strast koju ima prenosi na nas. Izađemo na teren kao gladijatori, željni pobede. Važno je da damo sve od sebe, kako ističe selektor, da budemo čisti kad se budemo pogledali u ogledalo“, rekao je Majstorović.
Za sada, i više nego čisti – blistavi su mladi srpski momci koji će u nedelju protiv Holandije imati priliku da nastave svoju bajku i bore se za plasman u finale, a sasvim je sigurno da će sve reči kojima su se dosad vodili nastaviti da im „zuje“ u ušima, sve do poslednjeg sudijskog zvižduka!
Kadeti Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
SPORT
Dečaci odveli Srbiju u polufinale Evropskog prvenstva!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala