- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruske snage oborile vojno-transportni avion - dostavljao municiju i naoružanje u regionu Odese

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov
Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
Pratite nas
Ruska sredstva protivvazdušne odbrane tokom proteklog dana oborile su jedan ukrajinski jurišni helikopter Mi-24, kao i vojno-transportni avion ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, koji je dostavljao municiju i naoružanje u regionu Odese, izjavio je na brifingu portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Pored toga, kako se navodi, uništeno je 13 ukrajinskih dronova, uključujući dva reaktivna Tu-143 „Rejs“ sovjetske proizvodnje.
„Ukupno je od početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini uništeno 179 aviona, 127 helikoptera, 1019 dronova“, istakao je Konašenkov.
Prema saopštenju, u Nikolajevskoj oblasti uništen je ukrajinski elektronski obaveštajni centar i tom prilikom likvidirano je 11 vojnika i 15 stranih stručnjaka.
Kako je dodao Konašenkov, uništena takođe su 323 protivvazdušna raketna sistema, 3.266 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 433 višecevna bacača raketa, 1682 sredstva poljske artiljerije i minobacača, 3.190 jedinica specijalnih vojnih vozila.
Konašenkov je još istakao da su ruske trupe u oblasti železničke stanice Pokrovsk u Donjeckoj Narodnoj Republici uništile vojne jednice i vojnu tehniku, koja je dopremljena radi pojačanja ukrajinske grupe u Donbasu.
„Raketne trupe i artiljerija eliminisale su 62 komandna mesta, 407 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine, 47 artiljerijskih i minobacačkih jedinica na vatrenim položajima, kao i tri skladišta municije“, istakao je Konašenkov.

Specijalna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Obala Azovskog mora - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
RUSIJA
Lokalne vlasti Zaporoške oblasti: Ukrajina je zauvek izgubila izlaz na Azovsko more
Lekarka u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
RUSIJA
Hitna pomoć u Marijupolju – to je sada prava napredna medicina u razrušenom gradu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala