- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Peking: Ne dolivati ulje na vatru, podstaći pregovore Moskve i Kijeva

CC0 / Pixabay / Šenžen
Šenžen - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
Pratite nas
Rešavanje ukrajinske krize zahteva zajedničke napore svih strana i napredak pregovora, a ne da se doliva ulje na vatru, izjavio je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
„U situaciji između Ukrajine i Rusije došlo se do novog raskršća, s jedne strane konflikt se oteže i komplikuje, a s druge se pojačavaju pozivi na mir a napori da se doprinese primirju i napretku pregovora jačaju“, rekao je Ji u telefonskom razgovoru sa francuskom ministarkom spoljnih poslova Katrin Kolonom.
Kineski ministar je pozitivno ocenio posredničke napore Francuske i dodao da Peking namerava i dalje da igra konstruktivnu ulogu.

NATO da prekine sa klevetama na račun Kine

Istovremeno, predstavnik kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Vebin rekao je da generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg bez prekida širi teoriju o navodnoj kineskoj pretnji i primenjuje dvostruke standarde. On je pozvao Alijansu da prekine sa klevetama na račun Kine.
Podsetimo, Stoltenberg je na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu rekao da su određena ograničenja u trgovinsko-ekonomskim odnosima sa Rusijom i Kinom u skladu sa bezbednosnim interesima Zapada i da je sloboda važnija od svake trgovine a zaštita zajedničkih vrednosti od svake koristi. Za Kinu i Rusiju je rekao da su autoritarni režimi.
Prema rečima Vanga, Kina oštro osuđuje to što generalni sekretar neosnovano kritikuje i upućuje klevete na račun Kine, spoljne i unutrašnje politike Kine i još širi teoriju o navodnoj kineskoj pretnji.
O ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini i tome zašto Azovstalj nije Staljingrad, ali i o planovima američkog predsednika Džozefa Bajdena u Aziji u svojoj autorskoj emisiji „Moj pogled na Rusiju“ govorila je Ljubinka Milinčić:
Zastava Kine vijori se na vetru između višespratnica u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
SVET
Peking zemljama G7: Fokusirajte se na mir, a ne na nezakonite sankcije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala