- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kosačov: Raste svest o tome da se Rusija ne može poništiti, toga je svestan i Kisindžer

© Sputnik / Aleksandar MilačićPredsednik Odbora za spoljnu politiku Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov
Predsednik Odbora za spoljnu politiku Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov izjavio je da na Zapadu raste kritična masa koja je svesna nove stvarnosti da se Rusija ne može ignorisati, a kamoli „poništiti“. To zna i Henri Kisinindžer, iskusni političar čije mišljenje se uvažava i u Vašingtonu i u Briselu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„S moje tačke gledišta, u zapadnom javnom mnjenju, i kao rezultat toga, u političkim elitama, zaista raste kritična masa koja je svesna nove stvarnosti. Prekretnica je još daleko, naravno, radi se samo o tendenciji u nastajanju. Ali, čak i takva, iako ne najhrabrija, postavka pitanja da se Rusija ne može ignorisati, a kamoli ‘poništiti’, samo što nije izazvala paniku u Kijevu“, napisao je on na svom Telegram kanalu.

Po njegovom mišljenju, na Zapadu se pojavljuju simptomatične izjave, kao što je, na primer, izjava bivšeg američkog državnog sekretara Henrija Kisindžera na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu o neophodnosti postizanja kompromisa Kijeva i Moskve, uključujući i teritorijalno pitanje.
Senator je, takođe, skrenuo pažnju na ocenu austrijskog predsednika Aleksandra van der Belena koji smatra da je izjave ruskog predsednika Vladimira Putina trebalo ranije pažljivije proučiti.
„Svet koji je koncentrisan oko NATO-a iscrpeo je svoje mogućnosti, jer nije sposoban ni za šta drugo osim sopstvene ekspanzije. On van svojih granica, s vremena na vreme, provocira nove ratove i sukobe. Siguran sam da to više nego odlično razume i veoma iskusni Henri Kisindžer. A, njegovo iskustvo će neizbežno morati da poslušaju i uslovni Davos i realni Vašington i Brisel, kao i, u ovom momentu, besmisleni Kijev. Rusija se ne može poništiti“, istakao je senator.
Ranije je Kisindžer u Davosu još ocenio da su neutralni status Ukrajine i njena izgradnja kao mosta između Rusije i Evrope - glavni cilj u trenutnoj krizi oko te zemlje.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koje već osam godina maltretira i nad kojima vrši genocid kijevski režim“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Nakon čega su usledile i najoštrije do sada sankcije Zapada protiv Rusije.
Situacija u Ukrajini bila je tema autorske emisije Ljubinke Milinčić „Moj pogled na Rusiju“:
Ruski političar Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
RUSIJA
Kosačov: Hladni rat se nikad nije ni završio, a Rusija nije kapitulirala
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
RUSIJA
Moskva: Spremni smo za nastavak pregovora sa Kijevom, nismo ni želeli da dijalog stane
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala