- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Dodon u kućnom pritvoru na 30 dana

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Moldavije Igor Dodon na plenarnom zasedanju Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu 2017.
Predsednik Moldavije Igor Dodon na plenarnom zasedanju Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu 2017. - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
Pratite nas
Bivšem predsedniku Moldavije Igoru Dodonu je određen kućni pritvor na 30 dana. Sud je odbio zahtev tužioca da se Dodon uhapsi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sud je doneo odluku i da brat Dodonove žene Petar Merinjanu u narednih 30 dana bude uhapšen.
Odluka suda se može osporiti u roku od tri dana u apelacionom sudu Kišinjova. Tužilac Petar Jarmaluk je izjavio da će se žaliti na odluku suda.
Bivši predsednik Moldavije je osumnjičen za pasivnu korupciju, nezakonito bogaćenje i veleizdaju, saopštilo je Generalno tužilaštvo Moldavije. Tužioci su ga ranije optužili da političku stranku finansira kriminalna organizacija, zbog čega mu preti najmanje tri godine zatvora, za izdaju zemlje može dobiti najmanje 12 godina zatvora i za ilegalno bogaćenje do sedam godina zatvora.
Igor Dodon - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
SVET
Dodon se oglasio iz pritvora: Vlast odlučila da zada snažan udarac opoziciji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala