- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Dodon se oglasio iz pritvora: Vlast odlučila da zada snažan udarac opoziciji

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Bivši predsednik Moldavije Igor Dodon, koji je juče priveden zbog sumnje za veleizdaju, poručio je da su vlasti zbog straha odlučile da udare na njega, kao lidera opozicije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Rukovodstvo zemlje je identifikovalo glavnu opozicionu silu, glavnog lidera, koji uživa politički autoritet, i zadalo snažan udarac zloupotrebljavajući pravosuđe, pribegavajući gonjenju, hapšenju i ocrnjivanju u medijima. Aktuelna vlast sklanja one kojih se plaši“, navodi se u Dodonovom saopštenju koje je preneo preko advokata, u kojem ističe da poseduje dokaze koje otklanjaju svaku sumnju u vezi sa njegovom navodnom korumpiranošću i kršenju zakona.
Bivši predsednik je naglasio da je njegovo privođenje povezano sa željom vlasti da skrenu pažnju stanovništvu sa ozbiljnih problema – krizom u poljoprivredi, visokih cena, siromaštva, kao i nekompetentnosti i neodgovornosti vlade.
„Uhapsili ste me danas, i šta s tim? Sutra će pasti cene, skočiće penzije i plate i na kraju će nastupiti ista ta obećana 'dobra vremena'? Ne, proći će bukvalno nekoliko dana ili nedelja i ljudi će opet zahtevati od vas bolji život, a ne prazna obećanja“, rekao je Dodon, misleći na antivladine proteste koji se već drugu nedelju održavaju u Moldaviji.
Dodon je pozvao Partiju socijalista Republike Moldavije da podrže antivladine proteste za rušenje aktuelne vlasti.
Građani su ogorčeni lančanim krizama, ne žele da Moldavija postane učesnik u vojnom sukobu i spremni su da masovno protestuju kako bi zahtevali okončanje ovih 'nenormalnih vremena' i vraćanje situacije na pravi put. Siguran sam da će moje kolege u partiji moći da podrže zahteve i ogorčenje građana“, dodao je bivši lider.
Podsetimo, generalno tužilaštvo Moldavije saopštilo je u utorak da je bivši predsednik Moldavije Igor Dodon osumnjičen za pasivnu korupciju, nezakonito bogaćenje i veleizdaju. Izvršen je pretres kuće bivšeg lidera, a njemu je određen pritvor u trajanju od 72 sata.
S tim u vezi, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da Kremlj smatra da su tužbe protiv bivšeg predsednika Igora Dodona unutrašnja stvar Moldavije, ali da je zabrinut činjenicom da se proganjaju pristalice razvoja odnosa sa Moskvom.
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
RUSIJA
Kremlj o osumnjičenosti Dodona za veleizdaju: U toku je progon pristalica dobrih odnosa sa Rusijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala