- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj o osumnjičenosti Dodona za veleizdaju: U toku je progon pristalica dobrih odnosa sa Rusijom

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaKremlj, Moskva
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Kremlj smatra da su tužbe protiv bivšeg predsednika Igora Dodona unutrašnja stvar Moldavije, ali je zabrinut činjenicom da se proganjaju pristalice razvoja odnosa sa Moskvom, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„To je, pre svega, unutrašnja stvar Moldavije. Mi smo, naravno, zabrinuti što se slična praksa i progon ponovo primenjuju protiv onih koji su pristalice razvoja prijateljskih i obostrano korisnih odnosa sa Ruskom Federacijom, odnosno sa našom zemljom. Stoga bismo hteli, naravno, da se nadamo i da budemo sigurni da će sva zakonska prava Dodona biti poštovana“, rekao je portparol Kremlja.

Podsetimo, Generalno tužilaštvo Moldavije saopštilo je jutros da je bivši predsednik Moldavije Igor Dodon osumnjičen za pasivnu korupciju, nezakonito bogaćenje i veleizdaju, kao i da je u toku pretres njegove kuće.
Prema saopštenju pres-službe Tužilaštva, istražne mere u kući bivšeg predsednika su u toku već pet sati, a Dodon za sada nije priveden.
S tim u vezi, izvršni sekretar Partije socijalista Republike Moldavije (odnosno bivše stranke Dodona) Vlad Batrinča izjavio je da moldavske vlasti borbom protiv opozicije i jeftinim političkim predstavama pokušavaju da skrenu pažnju stanovništva sa neuspeha u upravljanju državom.
Lider socijalista Igor Dodon - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
SVET
Dodon osumnjičen za veleizdaju: Određen mu je pritvor od 72 sata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala