- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Čajna haus“ - Amerika formira novu strukturu za odnose sa Kinom

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaEntoni Blinken
Entoni Blinken - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
Pratite nas
Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Entoni Blinken najavio je formiranje nove strukture u okviru Stejt departmenta koja će se baviti koordinacijom i realizacijom politike sa Kinom. Nova struktura se zove „Čajna haus“ (China House).
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Odlučan sam da našem ministarstvu i našim diplomatama predstavim instrumente koji su neophodni za rešavanje zadataka u okviru mog programa modernizacije. To podrazumeva stvaranje ‘Čajna hausa’, koji predstavlja integrisane timove na nivou Stejt departmenta koji će koordinisati i realizovati našu politiku po svim pitanjima i u svim regionima“, rekao je Blinken, izlažući o osnovnim stavovima američke administracije u odnosu sa Kinom.

Prema njegovim rečima, veličina i širina izazova koji su bačeni Kini će postati takvi izazovi za američku diplomatiju koje do sada nisu videli.
Ranije je kineski državni savetnik i ministar spoljnih poslova Vang Ji izjavio da Kina želi da proširi grupaciju BRIKS.
Kineska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
SVET
Amerika provocira veliki sukob na Dalekom istoku: Guraju Kinu na ivicu crvene linije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala