- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin imenovao novog ministra za vanredne situacije

© Sputnik / Maksim Bogodviv / Uđi u bazu fotografijaPripadnici Ministarstva za vanredne situacije Rusije
Pripadnici Ministarstva za vanredne situacije Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin imenovao je general-majora Aleksandra Kurenkova na mesto ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda, saopštila je pres služba Kremlja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Predsednik Rusije Vladimir Putin je ukazom imenovao general-majora Kurenkova Aleksandra Vjačeslavoviča na mesto ministra Ruske Federacije za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda", navodi se na sajtu Kremlja.
Ruski predsednik je predstavio kolegama novog ministra.
„U vezi sa tim što je Savet Fedaeracije potvrdio kandidaturu Aleksandra Kurenkova na mesto ministra za vanredne situacije, mi očekujemo da će danas Vladimir Putin u Nacionalnom centru za upravljanje u kriznim situacijama predstaviti ostalim članovima službe novog ministra", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Predsednik u retkim slučajevima predstavlja ministre, obično to radi premijer.
General-major Kurenkov ranije je radio u Federalnoj službi bezbednosti (FSB) i Federalnoj službi zaštite (FSO), nakon toga je bio zamenik šefa Nacionalne garde Rusije (Rosgvardije).
Podsetimo, ministar za vanredne situacije Rusije Evgenije Ziničev tragično je stradao 8. septembra spasavajući život režisera Aleksandra Meljnika na međuresornim vežbama u Noriljsku. Ruski lider je u septembru 2021. godine posthumno odlikovao stradalog ministra medaljom „Heroj Rusije“.
Oproštaj sa ministrom Evgenijem Ziničevom - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
RUSIJA
Putin na oproštaju od ruskog ministra koji je poginuo na Arktiku /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala