- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin na oproštaju od ruskog ministra koji je poginuo na Arktiku /video/

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaOproštaj sa ministrom Evgenijem Ziničevom
Oproštaj sa ministrom Evgenijem Ziničevom - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
Pratite nas
U Moskvi je u toku oproštaj sa ministrom za vanredne situacije Evgenijem Ziničevom, koji je poginuo na službenoj dužnosti na Arktiku. Na ceremoniju je stigao i ruski predsednik Vladimir Putin.
Kako je rekao, smrt Ziničeva za njega predstavlja lični gubitak. Ruski lider je juče posthumno odlikovao stradalog ministra medaljom „Heroj Rusije“.
Nakon ceremonije, kovčeg sa telom ministra prevešće u Sankt Peterburg gde će Ziničev biti sahranjen.
Podsetimo, ministar za vanredne situacije Rusije Evgenije Ziničev tragično je stradao spasavajući život režisera Aleksandra Meljnika na međuresornim vežbama u Noriljsku.
Rođen je 18. avgusta 1966. godine u današnjem Sankt Peterburgu. Završio je ekonomski fakultet i Fakultet za finansije i kredite na Institutu za biznis i prava u Sankt Peterburgu. Stručnu prekvalifikaciju je obavio 2013. godine na Vojnoj akademiji Generalštaba Oružanih snaga Rusije 2013. godine.
Od 1984. do 1986. služio je u Oružanim snagama SSSR u Severnoj floti. Od 1987. do 2015. radio je u organima državne bezbednosti SSSR, zatim Rusije. Kratko je bio vršilac dužnosti gubernatora Kalinjingradske oblasti. U novembru 2016. godine je imenovan na dužnost zamenika direktora FSB Rusije, a 2018. je ukazom predsednika Rusije Ziničev došao na čelo Ministarstva za vanredne situacije. U decembru prošle godine je dobio zvanje generala armije. Bio je i član Saveta bezbednosti Rusije i član Pomorskog kolegijuma pri Vladi Rusije.
Ministar za vanredne situacije Evgenije Ziničev koji je poginuo na Arktiku - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
RUSIJA
Heroj Rusije koji nije ostavljao ljude u nevolji: Po čemu će pamtiti tragično nastradalog ministra
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala