Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Priština skovala novi plan kako da otme srpsku imovinu

CC BY 3.0 / Vikipedija/Sadikymeri / Brezovica
Brezovica - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Vlasti u Prištini, prema navodima albanskih medija, planiraju formiranje Fonda državnog bogatstva tzv. Kosova u koji je predviđeno da budu prebačena 44 dobra, među kojima i nekadašnje dečje odmaralište u Dečanima, na zemljištu koje, prema odluci kosovskog ustavnog suda, treba da bude vraćeno manastiru Visoki Dečani.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako se navodi, Fond će raspolagati i ski stazom u Brezovici, zajedno sa dva stara hotela "Lahor" i "Junior", prenosi Kosovo onlajn.
Kosovska agencija za privatizaciju ocenila je da će biti preuzeto i 12 objekata Jugobanke sa sedištem u Mitrovici, gde sada radi odeljenje Osnovnog suda.
Fondu mogu pripasti i bivša fabrika Balkan u Suvoj Reci i fabrika Farmakos u Prizrenu. Navodi se da je uključeno i osam vrednih dobara u opštinama na severu Kosova i Metohije.
Fond će, kada bude formiran, upravljati i kompanijama koje trenutno rade, kao što su Trepča i KEK.
Američki ambasador Kristofer Hil  - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Podkast
Srbija po meri Kristofera Hila: Imate izbor da nemate izbora | Svet sa Sputnjikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala