- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Srbija po meri Kristofera Hila: Imate izbor da nemate izbora | Svet sa Sputnjikom

© Sputnik / Lola ĐorđevićAmerički ambasador Kristofer Hil
Američki ambasador Kristofer Hil  - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
„Svet sa Sputnjikom“ istražuje kako izgleda Srbija po meri Amerike.
Srbija godinama sluša poruke zapadnih zvaničnika da treba da izabere Istok ili Zapad i da ne može da sedi na dve stolice. Kad smo pokušali da objasnimo da Srbija bira put zaštite svojih nacionalnih interesa, američki ambasador Kristofer Hil nam je otvorio oči, da zapravo imamo izbor – da nemamo izbora.
U životu morate da pravite izbore, i ovo je takav trenutak. Postoji samo jedan put, i to je Zapad, to je Evropska unija, poručio je Hil.
Kako izgleda Srbija po meri Amerike i njenog diplomatskog izaslanika u Srbiji? Šta sve podrazumeva izbor koji nam se nudi i „ponuda koja se ne odbija“? Da li je slučajno u isto vreme stigao i „spisak lepih želja“ Srbiji iz Zagreba iz pera hrvatske Akademije? Zašto se uporno protura teza da nas ne ucenjuje Zapad nego Rusija?
Ovo su neka od pitanja o kojima u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govore advokat Goran Petronijević iz Centra za obnovu međunarodnog prava i politikolog Aleksandar Pavić.
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom od 17.00.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Srbija po meri Kristofera Hila: Imate izbor da nemate izbora | Svet sa Sputnjikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala