https://lat.sputnikportal.rs/20220525/pomocu-jednostavnih-trikova-spasite-presoljeno-jelo-1137678300.html
Pomoću jednostavnih trikova spasite presoljeno jelo
Pomoću jednostavnih trikova spasite presoljeno jelo
Sputnik Srbija
I najiskusnijim kuvarima može da se dogodi da presole jelo. Međutim, problem može da se reši raznim trikovima. 25.05.2022, Sputnik Srbija
2022-05-25T12:20+0200
2022-05-25T12:20+0200
2022-05-25T12:20+0200
društvo
društvo
stil života
magazin
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/05/19/1137677657_0:100:1921:1180_1920x0_80_0_0_a6acb77a356c1171f79aef08edb77743.jpg
Presoljenu supu, čorbu ili gulaš možete da spasete na nekoliko načina. Pokušajte da dodate još glavnih sastojaka koje ste koristili u pripremi, kao i vodu, pa sve zajedno prokuvajte još desetak minuta.Druga opcija je dodavanje kiseline koja će da neutrališe višak soli poput limunovog soka ili sirćeta, ali budite oprezni — ovaj trik deluje samo ako ste malo presolili jelo, u suprotnom rezultat je preslana i prekisela supa.I „pire“ od belog kuvanog pirinča ili pasulja može da ublaži preslanu supu ili gulaš.Nekoliko kašika mleka, pavlake ili jogurta takođe pomaže, jer kremasti mlečni proizvodi uspešno neutrališu višak soli.Ukoliko recept dopušta, presoljen sos može da se ublaži kiselom pavlakom, listom peršuna, smeđim šećerom ili s malo meda, preneo je portal „Kliks“.
https://lat.sputnikportal.rs/20220520/zasto-ne-bi-trebalo-sodu-bikarbonu-koristiti-umesto-praska-za-pecivo-1137538395.html
https://lat.sputnikportal.rs/20220201/korisno-i-van-kuhinje-za-sta-sve-moze-da-se-iskoristi-brasno-1133840296.html
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Vesti
sr_RS
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/05/19/1137677657_106:0:1813:1280_1920x0_80_0_0_af97ad5cedcb301ab6cee5d72f036ab4.jpgSputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
društvo, stil života, magazin
društvo, stil života, magazin
Pomoću jednostavnih trikova spasite presoljeno jelo
I najiskusnijim kuvarima može da se dogodi da presole jelo. Međutim, problem može da se reši raznim trikovima.
Presoljenu supu, čorbu ili gulaš možete da spasete na nekoliko načina. Pokušajte da dodate još glavnih sastojaka koje ste koristili u pripremi, kao i vodu, pa sve zajedno prokuvajte još desetak minuta.
Druga opcija je dodavanje kiseline koja će da neutrališe višak soli poput limunovog soka ili sirćeta, ali budite oprezni — ovaj trik deluje samo ako ste malo presolili jelo, u suprotnom rezultat je preslana i prekisela supa.
I „pire“ od belog kuvanog pirinča ili pasulja može da ublaži preslanu supu ili gulaš.
Nekoliko kašika mleka, pavlake ili jogurta takođe pomaže, jer kremasti mlečni proizvodi uspešno neutrališu višak soli.
Ukoliko recept dopušta, presoljen sos može da se ublaži kiselom pavlakom, listom peršuna, smeđim šećerom ili s malo meda,
preneo je portal „Kliks“.